Felemás érzések a Red Bullnál

Vágólapra másolva!
David Coulthard és Christian Klien a középmezőnyben végzett az Olasz Nagydíj pénteki szabadedzésein, a Red Bull istállónál ennek ellenére sem panaszkodnak. A harmadikszámú versenyző, Robert Doornbos viszont csalódott volt a nap végén.
Vágólapra másolva!

Klien a 14., Coulthard a 18. legjobb időt érte el pénteken, ami arra enged következtetni, hogy a monzai hétvége sem a Red Bull Racing autóiról fog szólni. A két versenyző ennek ellenére elégedett az elvégzett munkával. Ugyanez már nem mondható el a tesztpilótáról, Doornbosról, aki csak a 25. helyre kormányozta autóját.

"Szerintem egy teljesen normális pénteki napon vagyunk túl"- értékelt Coulthard. "Semmi váratlan nem ért bennünket, igazából egyszerű dolgunk volt. A monzai pályán sok a hosszú egyenes, ahol óriási sebességet lehet elérni. Egyelőre hiányzik a nagy végsebesség ezekben az egyenesekben, úgyhogy ezen még mindenképpen változtatnunk kell."

A csapat másik versenyzője, az osztrák Klien sem panaszkodott: "Elégedett vagyok a pénteki nappal. Nagy élmény ezen a pályán autózni, hiszen a gyors kanyarokat nagyon szeretem. A múlt héten mi is teszteltünk itt, így most nem kellett túlzásba vinnem a körözést. A beállításaink már lényegében akkor megvoltak, még mielőtt ideértünk volna. Az autó egyensúlya tökéletes, a második tréningen pedig az időeredményen is tudtam javítani. Az abroncsokkal is maximálisan elégedettek lehetünk, úgyhogy optimistán várom a folytatást."

"Én nem vettem részt a múlt heti teszteken, így ebben az évben most autóztam először itt Monzában"- kezdte a tesztpilóta, Robert Doornbos. "Élveztem a pályát, de összességében kiábrándító volt a mai nap, mert az eredményeim gyengék lettek. Problémám volt a beállításokkal és a gumikkal is. Ezek alapján úgy gondolom, hogy nehéz hétvégénk lesz."