Alonso: Nehéz lesz megverni a Ferrarit

Vágólapra másolva!
A Renault világbajnoka, Fernando Alonso szerint nem lesz könnyű hazai versenyén felülmúlni a Ferrarit, ám a pénteki edzéseket követően egyáltalán nem aggódik a hétvége további része miatt.
Vágólapra másolva!

A hétvégi Olasz Nagydíj kulcsfontosságú lehet a bajnokság végkimenetele szempontjából, ugyanis ha Schumacher nem tud faragni hátrányából, akkor könnyen lehet, hogy elbúcsúzhat pályafutása nyolcadik bajnoki címétől. Azonban, ha tovább csökken a különbség a két élen álló között, akkor a szezon utolsó három versenyén minden eddiginél nyitottabb, és kiélezettebb küzdelemnek lehetünk majd szemtanúi.

Schumacher a péntek délutáni edzést a második helyen fejezte be, míg riválisa majd másfél másodperccel lemaradva mögötte csak a nyolcadik helyen végzett. A Renault spanyolja azonban nem tulajdonít különösebb jelentőséget a kettejük közti "hatalmas" időkülönbségnek.

"Pénteken általában mindig nagyobbak a különbségek" - mondta Alonso. "Már a versenyre készítettük fel autóinkat, a gumiválasztáson, és az üzemanyag mennyiségen dolgoztunk. Azt hiszem, hogy Törökországban a tizenkettedik helyen voltunk a nyitónap, és vasárnap Michael előtt végeztem. Az a lényeg, hogy a versenyen miként teljesít az ember. Számításaink szerint körönként három-négy tizedmásodperc a különbség köztünk, de ez majd szombaton pontosan kiderül."

Sokan a Ferrarit tartják az abszolút esélyesnek Monzában. Schumacher pályafutása során négy alkalommal győzedelmeskedett az olaszok otthonában, míg a Ferrari tizenhat elsőséget könyvelhet el magának hazai közönsége előtt. Alonso viszont úgy gondolja, nehéz lenne megmondani, ki az igazán favorit a hétvégi versenyen.

"Jelenleg nehéz lenne megmondani, ki a legesélyesebb a hétvégi futamgyőzelemre" - magyarázta Fernando. "A pénteki edzések után úgy tűnik, hogy náluk van az előny, így biztos vagyok benne, hogy nem lesz egyszerű megverni őket. A jelenlegi állás szerint azt kell mondani, hogy meg sem lehet verni őket, viszont ahogy azt Törökországban is tettük, lépésről lépésre haladunk, és fejlesztünk az autón, aztán majd meglátjuk mi lesz."

Az elmúlt héten megrendezett tesztprogramot követően sokan arról beszéltek, hogy a Michelin hátrányban lesz a Bridgestone-nal szemben Monzában, ugyanis a franciáknak gyökeresen át kellett gondolniuk a gumiválasztást az újraaszfaltozott pályán kapott eredményeik után. Alonso viszont nem foglalkozik ezekkel a híresztelésekkel, szerinte minden a legnagyobb rendben van az abroncsokkal.

"Ugyanaz az érzésem, mint a múlt heti teszteken, de akkor minden nap más volt a pálya állapota, így napról napra más-más keverékű abroncsok teljesítettek jobban" - folytatta a Renault versenyzője. "A gumik teljesítménye egyre jobb lett, és a tesztek végére már mindenki meg volt elégedve az eredménnyel. Szombaton és vasárnap még jobbak lesznek a Michelinek, így nem hinném, hogy hátrányban lennénk az abroncsok miatt."