A GPDA változtatásokat sürget Monzában

Vágólapra másolva!
A Forma-1-es versenyzők elvesztették türelmüket, és pénteki ülésükön elhatározták, csak abban az esetben fognak visszatérni Monzába a jövő évben, ha a pálya tulajdonosai a biztonság növelése érdekében megteszik a szükséges lépéseket.
Vágólapra másolva!

A Versenyzők Érdekvédelmi Szervezete (GPDA) péntek este tartotta meg legutóbbi ülését, ahol a versenyzők egyöntetűen egyetérttettek abban, hogy komoly változtatások szükségesek Monzában, mert a pálya jelenlegi biztonsági aggodalomra ad okot.

A pilóták már korábban is panaszkodtak a gumifalak közelsége, illetve az elterjedten alkalmazott kavicságyak miatt. A résztvevők ugyanis jobban szeretnék, ha a kanyarokban aszfaltozott búkóterek védelmeznék őket, illetve a gumifalak a pályától távolabb kapnának helyet.

"A versenyzők kivétel nélkül támogatják a pálya biztonságosabbá tételét" - mondta a pénteki ülést követően Coulthard. "Ez a pálya többé már nem elégíti ki a Forma-1-ben előírt biztonsági feltételeket, és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kritériumainak sem felel meg. Úgy érezzük, hogy ez elfogadhatatlan. A gumifalak túlságosan közel vannak, és a kavicságyak sokkal veszélyesebbek, mint az aszfaltozott bukóterek, és aggódunk amiatt, hogy eddig még nem léptek az ügyben."

"Továbbá az sem segít a helyzeten, hogy a pálya igazgatója az utolsó pillanatban lemondta a találkozót, melyre a mai ülésünkön került volna sor" - tette hozzá mérgesen a Red Bull Racing skót versenyzője.

A GPDA egyik vezetője, Mark Webber szintén hangot adott félelmeinek, és megerősítette, a versenyzők a jövő héten - nagy valószínűséggel hétfőn - közleményt adnak ki azzal kapcsolatban, milyen módosításokat kell elvégezni a monzai ringen, hogy a történelmi helyszín továbbra is helyet adhasson Forma-1-es versenyeknek.