Villeneuve nem akart Kubicával versenyezni

Vágólapra másolva!
Jacques Villeneuve egyik pillanatról a másikra távozott a BMW Sauber istállótól és ezzel együtt az F1-től, hogy bárki is tudta volna, mi áll a háttérben.
Vágólapra másolva!

Villeneuve az Autosport magazinnak adott exkluzív interjújában elmondta, egyszerűen azért bontotta fel szerződését a csapattal, mert nem kívánt visszalépni addig, míg a BMW élesben is kipróbálja a lengyel Kubicát, majd összehasonlítja teljesítményüket.

"Úgy érzem, hogy a Forma-1-ben eltöltött tíz évem során eleget bizonyítottam. Ugyan nem mostanában, de világbajnok is voltam, így nem hiszem, hogy csak azért otthon kellene maradnom, hogy a csapat mást versenyeztessen, majd összehasonlítson vele" - mondta Jacques. "Ezt nem azért mondom, mert attól féltem, hogy gyorsabb nálam, hiszen ez az élet rendje, változnak az idők. Egyszerűen nem gondolom, hogy egy győzelmek után álló versenyzőnek ezt csak úgy el kellene fogadnia, ennyi. Tudom, hogy ezek után már nem tudtam volna a maximumot nyújtani. Nem érzem ezt tisztességesnek."

Az 1997-es évad világbajnokát sokan már az amerikai NASCAR sorozatban látják Juan Pablo Montoya mellett, ám a kanadai pilóta még nem döntött jövőjét illetően. Elmondta, hogy továbbra is versenyezni szeretne, és a NASCAR mellett a Le Mans-i versenyek is foglalkoztatják.

"Az együléses kategóriában, ha bajnok leszel a Forma-1-ben, onnan már nincs feljebb. Nem akarok csak a versenyzés kedvéért az elitkategóriában maradni. Más dolgok is érdekelnek az életben. A Le Mans-i versenyek szórakoztatóak lehetnek, mert itt különleges megszerezni a győzelmet, de csak ez szól mellette. Innen nem csinálhat karriert az ember, de pályafutásod csúcsa után érdekes lehet" - magyarázta Villeneuve. "Ha az ember ismét belekezd a versenyzésbe, különleges dolgokat kaphat a sporttól, ami csak az övé. Azonban ehhez el kell dönteni, hogy valóban versenyezni akar-e."

"Ha folytatni akarom, akkor a NASCAR is érdekes lehet, efelől semmi kétségem. Természetesen, ha az ember megnézi az ottani autókat, akkor hatalmas különbséget lát, hiszen jóval nagyobbak, és sokkal nehezebbek, mint egy F1-es szerkezet, viszont a versenyek roppant érdekesek, és rengeteg tehetség van a szériában. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a semmiből kell felfejlődnöd, ami még érdekesebbé és izgalmasabbá teszi az egészet. Mikor a nulláról indulsz, rengeteget kell tanulnod, és csak így tudod felülmúlni önmagad, és ez a szép az egészben."