Schumi vonuljon vissza!

Vágólapra másolva!
Az elmúlt időben többen is azt javasolták Michael Schumachernek, hogy a szezon végén vonuljon vissza.
Vágólapra másolva!

Már csak vasárnapig kell várni, és az Olasz Nagydíj után Schumacher bejelenti, láthatjuk-e jövőre is a Forma-1-ben versenyezni. Addig viszont be kell érnünk a hozzáértők véleményével. Johnny Herbert is azokkal ért egyet, akik a szezon végén szögre akasztanák a sisakot a német klasszis helyében.

Az egykori pilóta 1994-ben és 1995-ben a Benettonnál volt csapattársa az immáron hétszeres világbajnok Schumachernek. Herbert szerint, ha korábbi márkatársa év végén begyűjti nyolcadik vb elsőségét, akkor mindenképpen ki kell szállnia a száguldó cirkuszból.

"Ez az utolsó alkalom, hogy ilyen helyzetben van. Szerintem nagy hibát követ el, he ezt nem használja ki"- nyilatkozta Herbert. "Nem lehet örökké a csúcson, és egy esetleges gyengébb szezonnal csak lerombolná azt, amit eddig felépített."

"Most a csúcson van, még akkor is, ha év végén esetleg nem ő lesz a bajnok. Nehéz kimondani, hogy vége, de ha idén Michael mégis megnyerné a nyolcadik címét, akkor világbajnokként vonulhatna vissza, ami csak a legnagyobbaknak adatik meg"- fejtette ki véleményét a brit.

Gerhard Bergernek, a Toro Rosso résztulajdonosának is hasonló a véleménye. "Itt az idő, hogy Michael visszavonuljon. Ha év végén ő lenne a világbajnok, akkor pedig még az időzítés is a lehető legtökéletesebb lenne"- nyilatkozta a 47 éves osztrák, aki korábban maga is Forma-1-es versenyző volt.

Schumacher visszavonulása már 2004-ben is felmerült, a német akkor is vb-címmel a háta mögött szállhatott volna ki. Akkor viszont még kétéves szerződést kötött sikercsapatával, a Ferrarival. Vasárnap kiderül, hogy ezúttal hogyan dönt. Tanácsoknak mindenestre nincs híján a német, hiszen az utóbbi hetekben rengetegen fejtették ki véleményüket az üggyel kapcsolatban.