Fry: A győzelem felszabadított minket

Vágólapra másolva!
A Hondások által régóta várt első győzelem Magyarországon született meg, a japán istálló az azt követő futamon ugyan még a dobogóra sem állhatott fel..
Vágólapra másolva!

Jenson Button a Hungaroringen pályafutása és a Honda első győzelmét ünnepelhette, ami láthatóan jót tett az egész gárdának. Az istállót évek óta a legjobbak közt tartják számon, de az igazán nagy dobás eddig valami oknál fogva mindig elmaradt.

A Magyar Nagydíjon aratott diadallal viszont az egész csapat felszabadult a nagy lelki teher alól, és ebből kifolyólag már sokkal könnyebb számukra a versenyzés. Ezt jól példázza a török futam is, ahol Button a negyedik, Barrichello pedig a nyolcadik helyen ért célba.

"Isztambulban fantasztikus teljesítményt nyújtottunk"- tekintett vissza a legutóbbi versenyre a Honda főnöke, Nick Fry. "A csapat példaértékű munkát végzett, aminek meg is lett az eredménye. Az autónk és a sebességünk az első naptól fogva jó volt, és egyetlen technikai hiba sem hátráltatott bennünket."

"Jenson győzelme felszabadított minket, sokkal magabiztosabban érkeztünk Törökországba, hiszen láttuk, hogy van eredménye a kemény munkának. Isztanbulban aztán mindkét pilótánk remekül versenyzett, Rubens hatalmas csatákat vívott a versenyen. Ha az első körben több szerencséje lett volna, akkor közvetlenül Jenson mögött végezhetett volna, mert az autó hihetetlenül gyors volt" - folytatta a csapatfőnök.

A Honda egyetlen gyenge pontja az egyenesekben mért sebesség volt, ami majd 10 km/h-val maradt el a többiekétől. Ilyen különbséggel pedig nem igazán lehetett megelőzni a riválisokat. Ez viszont csak részben vezethető vissza a hiányzó motorteljesítményre. Fry szerint más volt a sebességhátrány oka: "A jobb kanyarvételt helyeztük előtérbe, ennek megfelelően állítottuk be a szárnyakat. Az egyenesekben ezért voltunk gyengébbek."

Button ennek ellenére is remek tempót diktált a futamon, ami végül a negyedik helyhez volt elég. A csapatfőnök által is kiemelt Barrichello csak egy pontot szerzett, de a brazil saját honlapján is eddigi legjobb Hondás versenyeként említette a török futamot.