Ralf még nem foglalkozik a jövőjével

Vágólapra másolva!
Ralf Schumacher egyelőre nem gondolkodik a jövő év végén érvényét vesztő szerződése meghosszabbítását, noha bevallotta, véleménye szerint is a hosszú távú kontraktusok vezetnek a világbajnoki címhez a Forma-1-ben.
Vágólapra másolva!

A német versenyző annak ellenére sem sürgeti szerződése meghosszabbítását a Toyotával, hogy csapattársa Jarno Trulli már a 2009-es szezon végéig aláírt a kölni bázisú gárdával.

Ralf egyelőre nem érzi úgy, hogy lépnie kellene, hiszen még több mint egy éve van a japán alakulatnál, noha bevallotta, valóban a hosszú távú együttműködésekből születnek a legnagyobb sikerek a Forma-1-ben.

"2007-ben is a Toyota versenyzője leszek, aztán majd meglátjuk" - mondta Schumacher. "Jelenleg boldog vagyok, hogy itt lehetek, ezért is írtam alá anno egy hosszú távú szerződést a japán csapattal. A Forma-1 nem egy könnyű biznisz, a semmiből nem lehet várat építeni, és egy éjszaka alatt nem lehet győztes csapatot kreálni, de szerintem ezzel mindenki tisztában van. Tovább kell dolgozni, motiváltnak kell maradni, és csak azután jönnek a sikerek."

A Toyota már a tavalyi év végén bemutatta 2006-os versenygépét, ám az nem hozta az eredményeket. Az első két futamon rengeteget küszködtek a gumik felmelegítésével, míg Ausztráliában Ralf megszerezte a csapat idei első, és eddigi egyetlen dobogós helyezését.

Bár a mezőny legnagyobb költségvetésével rendelkező csapatában látszólag is van tartalék, a versenyzők eddig még nem tudták megmutatni a TF106-os modell oroszlánkörmeit, hiszen szinte minden alkalommal különböző problémák hátráltatták őket.

Ralf csapattársa, Jarno Trulli azonban bizakodó, és az elmúlt héten elmondta, véleménye szerint a jövő évben a Toyota élcsapattá nőheti ki magát a királykategóriában.