Raikkönen kiheverte törökországi balesetét

Vágólapra másolva!
A McLaren finn versenyzője, Kimi Raikkönen jó kondícióban várja a hétvégi Olasz Nagydíjat, noha az elmúlt heti monzai tesztprogramot a Törökországban elszenvedett balesete miatt ki kellett hagynia.
Vágólapra másolva!

Raikkönen az előzetes tervek szerint múlt csütörtökön kezdte volna meg a munkát Monzában, hogy megfelelően felkészüljön az olasz futamra. Igen ám, de a legutóbbi Török Nagydíjon elszenvedett balesetét követően úgy érezte, pihenésre van szüksége.

Raikkönen számára már az első kanyarban véget ért az isztambuli megmérettetés, mert miközben mindenki próbálta elkerülni Fisichella megpördült autóját, Speed hátulról telibe találta a McLarent, melynek következtében a finn pilóta bal hátsó defektet kapott.

Kimi abroncsait ugyan lecserélték a szerelők és úgy tűnt, folytatni tudja a körözést, pár kanyarral később autója irányíthatatlanul a gumifalba csapódott. A McLaren versenyzője már a futamot követően is hátfájásra panaszkodott, mely az elmúlt hét közepéig nem enyhült, így orvosai tanácsára kihagyta a monzai tesztprogramot.

A finn pilóta kedden azonban elmondta, fájdalmai elmúltak, így minden tekintetben felkészülten várja a hétvégi megmérettetést.

"A Török Nagydíjon elszenvedett balesetem után egy kicsit fájt a hátam, így orvosaim tanácsára úgy döntöttünk, inkább pihenek és kihagyom az elmúlt heti tesztprogramot, hogy teljesen rendben legyek a hétvégi futamra. Jól vagyok, nincs semmi problémám, így már alig várom, hogy ismét autóba ülhessek" - mondta Raikkönen.

"Erősnek érzem magam, és bízom benne, hogy Monzában jobban fogunk majd szerepelni."