Newey eszméletlenül csapódott a gumifalba

Vágólapra másolva!
Adrian Newey, a Red Bull Racing technikai igazgatója a vasárnap éjszakát kórházban töltötte, miután két hónapon belül immáron másodszor szenvedett komolyabb balesetet versenyzés közben.
Vágólapra másolva!

A Forma-1 legjobb tervezőjének tartott Newey a hétvégén a Goodwood Revivel Meeting elnevezésű versenyen vett részt, ahol Jaguar E-type típusú autójával komoly balesetet szenvedett az egyik edzésen.

A technikai igazgató elvesztette autója felett az uralmát, majd irányíthatatlanul a gumifalba csapódott. Ugyan saját lábán hagyta el a helyszínt, azonnal a helyi kórházba szállították megfigyelésre, így az éjszakát ott kellett töltenie.

Ez volt Newey második balesete két hónapon belül, hiszen júliusban GT40-es versenygépével bukott hatalmasat a Le Mans-ban megrendezett történelmi versenyen.

"Nem igazán emlékszem a történtekre, de mondták, hogy hárman is egymás mellett voltunk, mikor megérkeztünk egy lekörözésre váró versenyző mögé" - mondta Newey az Autosport-nak adott nyilatkozatában.

"A külső oldalon voltam, valaki meglökött, így az egyik kerekem ráfutott a fűre. Az autó ugyan nem sérült meg, de valószínűleg beüthettem a fejem az egyik bukókeretbe, így eszméletlen állapotba kerültem. Mikor az orvosok vizsgáltak, még kómásnak éreztem magam, és az igazat megvallva, még most is elég kimerült vagyok."