Kovalainen Alonso helyén a Renault-nál

Vágólapra másolva!
A Renault szerdán hivatalos közleményében jelentette be, hogy Fernando Alonso megüresedő helyét a jövő évben a csapat jelenlegi tesztpilótája, a finn nemzetiségű Heikki Kovalainen veszi majd át, míg a tesztpilóták Zonta és az ifjabbik Piquet lesznek.
Vágólapra másolva!

Heikki Kovalainen lesz Giancarlo Fisichella csapattársa a 2007-es idényben a Renault-nál, jelentette be hivatalos közleményében ma délelőtt a csapat. Ezzel véget értek a hosszú ideje tartó találgatások, hogy ki lesz Fernando Alonso helyettese a jövő évben, aki az idény végén elhagyja a franciákat, és a McLarenhez igazol.

"Nagyon boldog vagyok, hogy lehetőséget kaptam egy világbajnok csapatban a versenyzésre" - mondta Kovaleinen a bejelentést követően. "2002 óta tagja vagyok a Renault fiatal tehetségek után kutató programjának, így mindenki tisztában volt azzal, hogy versenyzői ambícióim vannak, és egy nap aktív résztvevője szeretnék lenni a Forma-1-nek."

"Fantasztikus érzés, hogy sikerült elérnem célomat. Nagyon hasznos volt számomra az elmúlt két év, mikor tesztpilótaként dolgoztam, illetve a GP2-es sorozatban versenyeztem. Úgy gondolom, hogy ez idő alatt akkora tudásanyagra és tapasztalatra tettem szert, mely elegendő lesz ahhoz, hogy megálljam a helyem a Forma-1-ben. Megértettem, miként lehet győzelmeket elérni a királykategóriában. Számos lehetőségem volt arra, hogy bizonyítsam tudásom a csapatnak, és roppant jó érzést volt azt látni, hogy hisznek bennem."

"Kimagasló érzés lesz Melbourne-ben rajthoz állni, azonban addig még sok idő van hátra. Jelenleg minden erőmmel azon vagyok, hogy segítsek a Renault-nak megnyerni a 2006-os világbajnokságot."

A huszonöt éves versenyző az idei évet a franciák tesztpilótájaként kezdte meg, mely szintén nagyon hasznos volt számára. Kovaleinen nem kevesebb, mint 28000km-t teljesített eddig az idei évben, így talán mindenkinél jobban ismeri az autót és a csapat szerkezeti felépítését.

"A Renault összes tagja optimista a 2007-es felállást illetően, és azon túl is" - folytatta a Renault ügyvezető igazgatója, Flavio Briatore, aki szintén bejelentette, a 2008-as idény végéig a francia csapatnál marad. "Tudatosan építjük a jövőt, anélkül, hogy kockáztatnánk a rövid távú stabilitást a csapaton belül."

"Giancarlo már bizonyított a Forma-1-ben, míg Heikki szerves része a csapatnak. Azt követően, amit a teszteken láttunk tőle, nagy reményekkel várjuk a jövő évet."