Trulli szerint a Toyota élcsapat lesz jövőre

Vágólapra másolva!
Trulli szerint a Toyota a jövő évben az élcsapatok közé kerülhet, noha a kölni bázisú gárda úgy tűnik az idei évben sem tudja megszerezni első futamgyőzelmét a Forma-1-ben.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy a Toyota már a tavalyi év végén bemutatta vadonatúj versenyautóját, borzalmasan kezdte az idei szezont. Az első két versenyen a japán gárda rengeteget küszködött a Bridgestone gumik gyenge tapadása miatt, mígnem az Ausztrál Nagydíjon magára talált, és Ralf Schumacher révén megszerezte idei első és eddigi egyetlen dobogós helyezését.

A csapat rengeteget fejlődött az elmúlt időben, ám az eredmények - a technikai problémák, a különböző szerencsétlenségek miatt - egyszerűen nem jönnek. Mindezek ellenére Trulli úgy gondolja, hogy a jövő évben a Toyota felülkerekedhet problémáin, és teljesen felzárkózhat az élmezőnyhöz.

"Boldog vagyok, hogy újabb három évre aláírtam jelenlegi csapatomhoz" - mondta Trulli a Gazetta dello Sport-nak adott nyilatkozatában. "Az idei évben sem sikerült elérni célunkat, a futamgyőzelmet, ám ez csak tapasztalat kérdése: még rengeteg van a Toyotában."

"Azonban a 2007-es idénytől minden megváltozhat, és a Toyota meghatározó csapattá válhat a Forma-1-ben. Célom továbbra is a bajnoki cím megszerzése, mert tudom, hogy képes vagyok rá" - tette hozzá Trulli, aki szerint a következő hétvégén megrendezésre kerülő Olasz Nagydíjon, hazai közönsége előtt akár a dobogóra is esélyes lehet.