Massa: A Ferrari felkészült a hajrára

Vágólapra másolva!
Felipe Massa magabiztosan várja a szezon hátralévő versenyeit, miután a héten eredményes tesztprogramot teljesített csapata Monzában.
Vágólapra másolva!

A Forma-1-es csapatok a háromhetes nyári szünet óta először tesztelhették új elemeiket éles körülmények között. A Ferrari, legnagyobb riválisával, a Renault-val egyetemben az olaszországi Monzában készült a szezon hátralévő versenyeire. Az eheti tesztek kulcsfontosságúak lehetnek a bajokság végkimenetele szempontjából, ugyanis az istállóknak már nincs sok lehetőségük a fejlesztések kipróbálására.

Massa azonban úgy érzi, minden a legnagyobb rendben a Ferrari háza táján, amit az is bizonyít, hogy a három napból két alkalommal ő volt a leggyorsabb a teszteken.

"Hogy miként sikerült az eheti tesztprogram számunkra? Nagyon jól" - válaszolta Massa a Gazetta dello Sport-nak adott nyilatkozatában. "Mindvégig gyorsak voltunk, és a teljesítményünk is kiegyensúlyozott volt. Az abroncsok fantasztikusan muzsikáltak, így azt kell mondjam, az egész csomag versenyképes. Véleményem szerint nem lesz semmi gond a szezon hátralévő versenyein."

Bár a Ferrari német versenyzője, Michael Schumacher az elmúlt versenyeken 25-ről 10 pontra csökkentette hátrányát Alonsóval szemben, a spanyol pilóta a Török Nagydíjon újabb pontokat lopott riválisától, így négy futammal a szezon vége előtt tizenkét ponttal vezeti az egyéni világbajnokságot, miközben a Ferrari már csak két pontra van elmaradva a Renault mögött a konstruktőrök versenyében.

Mivel roppant szoros a verseny, az élcsapatok második számú versenyzőire komoly feladat hárul, akár ők is eldönthetik a bajnoki cím sorsát. Massa teljesen tisztában van ezzel, és elmondta, tudja mi a dolga a szezon utolsó versenyein.

"A következőképp gondolkodom a bajnokságról: már csak négy verseny van hátra, és borzalmasan nagy a lemaradásom az élen állókkal szemben. Éppen ezért elsődleges célom, hogy Michaelt és a csapatot segítsem. Már megszereztem pályafutásom első futamgyőzelmét, melyet nagyban a Ferrarinak köszönhetek."