A Ferrari jövő vasárnap fedi fel titkát

Vágólapra másolva!
A Ferrari a szeptember tizedikén megrendezésre kerülő olasz futamot követően, jövő vasárnap jelenti be 2007-es versenyzői felállását, erősítette meg pénteken a csapat sajtószóvivője.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hónapokban nem telt el olyan nap, hogy ne reppent volna fel valamilyen pletyka Schumacher jövőjéről. Egyesek úgy gondolják, hogy a Ferrari hétszeres világbajnoka már meg is egyezett az olaszokkal, és a jövő évet Kimi Raikkönen csapattársaként kezdi majd meg a Forma-1-ben.

Mások azonban úgy gondolják, hogy Schumacher az év végén visszavonul, és a Ferrari a Raikkönen Massa párossal kezdi meg a 2007-es idényt. A német versenyző menedzsere, Willi Weber korábban már figyelmeztette védencét, a csúcson hagyja abba versenyzői pályafutását. Igen ám, de az Olasz Nagydíjon aligha fog eldőlni a bajnoki cím sorsa, így Schumacher ennek alapján biztosan nem fog tudni dönteni.

A bajnokság éllovasa, Fernando Alonso jelenleg tizenkét ponttal áll Schumacher előtt az egyéni bajnokságban, négy futammal a szezon vége előtt. A Ferrari azonban mindent megtesz annak érdekében, hogy Schumacher megszerezhesse példátlan nyolcadik bajnoki címét, ám ehhez nyilvánvalóan a Renault-nak is lesz egy-két szava.

Bár még teljesen nyitott a bajnokság, a Ferrari jövő vasárnap, az olasz futam után biztosan bejelentést tesz, és a világ megtudhatja, miként döntött Schumacher.

"A Ferrari vasárnap, a verseny után tesz bejelentést" - erősítette meg Schumacher sajtószóvivője, aki nem kívánta kommentálni azokat a híreszteléseket, melyek szerint maga az elnök, Luca di Montezemolo ismerteti majd a Ferrari jövő évi felállását.

Eközben az olasz Gazetta dello Sport azt írja, hogy a Ferrari azért választotta Monzát a bejelentés helyszínéül, mert Schumacher az idei évben áll rajthoz utoljára a csapat hazai közönsége előtt.