Da Matta már beszél az orvosokkal

Vágólapra másolva!
Cristiano da Matta állapota a balesete óta rohamléptekben javul, amit az is bizonyít, hogy már beszél és jár, ugyan még szigorú megfigyelés alatt tartják az orvosok.
Vágólapra másolva!

A brazil versenyző, aki 2003-ban és 2004-ben a Toyota Forma-1-es csapatát erősítette, három hete hatalmas balesetet szenvedett, mikor tesztelés közben teljes sebességgel egy pályára tévedő szarvasnak ütközött a Road Amerikán. Da Mattát súlyos koponyasérülésekkel szállították a Theda Clark Kórházba, ahol azonnal meg is műtötték.

A Champ Car főorvosa, Dr. Chris Pinderski folyamatos kapcsolatban van a 32 éves versenyzőt ápoló orvosokkal, hogy figyelje da Matta állapotát.

"Az elmúlt napokban rengeteget javult Cristiano állapota" - mondta a főorvos. "Bár még mindig nem tudja, mi történt pontosan, angolul és portugálul is kommunikál az orvosokkal. Továbbá már önállóan is képes járni rövid ideig, de még komoly segítségre szorul. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor véleményem szerint már a jövő héten megkezdhetjük a rehabilitációs programját."