Jövőre is lesz San Marino-i Nagydíj

Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy a jövő évi előzetes versenynaptárból kimaradt a San Marinói Nagydíj, az imolai versenypálya üzemeltetője biztos benne, hogy 2007-ben is rendezhetnek futamot.
Vágólapra másolva!

A San Marinoi Nagydíjnak helyet adó imolai versenypálya elavult létesítményei miatt rengeteg kritikát kapott az elmúlt években. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) az idei futamot követően felszólította a pálya üzemeltetőjét, hogy mihamarabb kezdje meg a ring felújítását, máskülönben Imola elveszítheti F1-es versenyét.

Az olasz kormány az év elején 10 millió eurót különített el költségvetéséből a pálya felújítására, mely magában foglalja a vonalvezetés módosítását - hosszabb célegyenest - illetve a létesítmények továbbfejlesztését.

A munkálatok már javában zajlanak, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor a jövő évi versenyig a felújítások befejeződnek. Ennek ellenére a FIA mégsem tüntette fel a San Marinoi Nagydíjat a jövő évi versenykiírásban. A pálya üzemeltetője, a SAGIS azonban megerősítette, Bernie Ecclestone ígéretet tett neki, hogy ha a felújítások időben elkészülnek, minden gond nélkül megrendezésre kerülhet a San Marinoi Nagydíj a 2007-es idényben.

"A SAGIS hangsúlyozza, hogy Mr. Bernie Ecclestone megerősítette a cég elnökének, hogy a San Marinoi Nagydíj a Motorsport Világtanács október 18-án megrendezésre kerülő ülésén bekerülhet a jövő évi versenynaptárba, feltéve ha a tervezett felújítások mindenki tetszését elnyerik" - állt a SAGIS kedden kiadott közleményében.

A San Marinoi Nagydíj minden bizonnyal a szezon negyedik versenyeként, 2007. április 29-én kerülhet megrendezésre.