Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Dennis újragondolná a boxutcai szabályokat

Vágólapra másolva!
Ron Dennis felülvizsgálná a boxutcai szabályokat, hogy a jövőben ne ismétlődhessen meg az, ami Schumacherrel a Török Nagydíjon megtörtént.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy Liuzzi balesete miatt pályára küldték a biztonsági autót, ahogy az lenni szokott, megtelt a boxutca. Ám mivel a Ferrari versenyzői közvetlenül egymás mögött érkeztek meg a boxba, Schumachernek várakoznia kellett, míg a szerelők végeznek Massa autójával.

A Ferrari versenyzője ezzel annyi időt vesztett, hogy legnagyobb riválisa, Fernando Alonso könnyedén megelőzhette, noha Schumacher a pályán gyorsabb volt nála.

A McLaren csapatfőnöke éppen ezért úgy érzi, itt az ideje, hogy átgondolják a boxutcai szabályokat. Dennis azt is elárulta, a csapatok már korábban is tervezték saját boxrészlegük kibővítését, de a kezdeményezés különböző nehézségek miatt hamar a feledés homályába merült.

"Nincs olyan megszorítás a szabályokban, mely tiltaná egy adott boxban a két töltőállomás használatát" - mondta Dennis. "Már régóta gondolkodom azon, hogy a McLaren boxban be kellene vezetnünk ezt a rendszert, de ennek következtében megnőnének a költségeket, és számos a boxutcai renddel kapcsolatos nehézséggel is szembe kellene néznünk."

"A korábbi kezdeményezések kudarcba fulladtak, így talán újra kellene gondolnunk a felvetéseket, mert számos alkalommal érinti a stratégiát az, hogy egyszerre csak egy autó lehet kint a boxban" - tette hozzá Dennis, aki bízik benne, hogy Schumacher nem a Török Nagydíjon történtek miatt fogja elbukni az idei bajnoki címet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről