Tizenhét futamos lesz a jövő évi bajnokság

Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Automobil Szövetség nyilvánosságra hozta a jövő évi előzetes versenynaptárat, melyben sem a San Marinoi-, sem az Európa Nagydíj nem kapott helyet.
Vágólapra másolva!

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kedden nyilvánosságra hozta a jövő évi előzetes versenynaptárat, miután megkapta a Motorsport Világtanácstól a szükséges szavazatokat. A 17 futamból álló bajnokság, ahogy arra számítani is lehetett március 18-án Ausztráliában veszi majd kezdetét, és október 21-én Brazíliában ér véget.

Az idei évben kiszorított Belga Nagydíj a 2007-es idényben ismét visszatér a Forma-1-be, ám a San Marinoi-, illetve az Európa Nagydíj minden bizonnyal búcsúzik a királykategóriától.

Az imolai versenypálya felújításra szorul, ezért került ki a versenynaptárból, ám ha időben elkészülnek a munkálatok, akkor nem kizárt, hogy az idény negyedik futamaként visszakerülhet a San Marinoi Nagydíj - melyre a FIA a harmadik és a negyedik futam közötti egy hónapos szünettel biztosít lehetőséget.

Az Európa Nagydíj azonban biztosan nem lesz része a jövő évi menetrendnek, miután a Nürburgring és a Hockenheimring vezetősége korábban már megegyezett arról, hogy felváltva rendezik meg a Német Nagydíjat.

A versenynaptár szerint öt alkalommal lesz egymást követő hétvégén futam, míg az idei évhez hasonlóan 2007-ben is az augusztus 5-én megrendezésre kerülő Magyar Nagydíjat követően iktatják be a háromhetes nyári szünetet és teszttilalmat a Forma-1-ben.