Zonta csatlakozhat a Renault-hoz

Vágólapra másolva!
Brit lapértesülések szerint a Toyota Racing harmadik számú versenyzője, a brazil nemzetiségű Ricardo Zonta lesz a Renault egyik tesztpilótája a jövő évben.
Vágólapra másolva!

Mivel a Bridgestone a 2007-es idénytől egyedüli beszállítóként lesz jelen a Forma-1-ben, sokan attól tartanak, hogy a japán cégóriás jelenlegi partnercsapatai előnybe kerülhetnek.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ugyan biztosította a csapatokat afelől, hogy a Bridgestone teljesen új fejlesztésű abroncsai mindenki számára ismeretlenek lesznek, a franciák partnerei attól tartanak, hogy hátrányból kell majd megkezdeniük a jövő évet.

Ennek elkerülése érdekében egy lehetséges megoldás az lenne, ha az eredetileg 2008-ban bevezetésre kerülő slick abroncsokat már a jövő évtől kötelezővé tenné a szövetség, ám ebbe valószínűleg nem mennének bele a Bridgestone jelenlegi partnerei.

A Renault eközben úgy gondolta, eljött az ideje, hogy olyan tesztpilótákat keressen fel, akik komoly tapasztalattal illetve tudásanyaggal rendelkeznek a japánok abroncsairól. Így került a képbe a Toyota brazil tesztelője, Ricardo Zonta is, aki nem kizárt, hogy a jövő évben a franciákat szolgálja majd.

A világbajnok istálló egyelőre még nem jelentette be teljes jövő évi felállását, mindössze annyit lehet tudni, hogy Giancarlo Fisichella biztosan a csapat tagja marad. Nagy valószínűséggel Fernando Alonso megüresedő helyét a gárda tesztelője, Heikki Kovalainen veszi majd át, míg a tesztversenyzők Nelson Piquet Jr., és Ricardo Zonta lesznek.