Ralf: Hamarosan dobogóra állhat a Toyota

Vágólapra másolva!
Ralf Schumacher elégedett volt a Török Nagydíjat követően, ahol a gyenge kezdés ellenére megszerezte a két pontot érő hetedik helyet.
Vágólapra másolva!

Ralf számára borzalmasan kezdődött a hétvége Törökországban, ugyanis már a szombat délelőtti edzés után motort kellett cserélni autójában. Hiába szerezte meg az időmérő edzésen a fantasztikusnak mondható ötödik helyet, rajtbüntetése miatt csak a tizenötödik pozícióból kezdhette meg a Török Nagydíjat.

A német versenyző az első kanyarban történt tömegbalesetbe is belekeveredett, melynek következtében elvesztette első vezetőszárnyát, így már az első körben ki kellett állnia a boxba. Mindezek ellenére Ralf fel tudta verekedni magát a pontszerzők közé, és végül a hetedik helyen fejezte be a hétvégi megmérettetést.

"Mindig nehéz a mezőny végéről maradandót alkotni, de ez ma sikerült nekem, így nagyon örülök a két pontnak" - mondta Schumacher. "Természetesen tisztában voltam azzal, hogy történhet valami az első kanyarban, ami be is igazolódott. Kaotikus volt az első kanyar és sajnos leszakadt az első vezetőszárnyam. Sok időt vesztettem azzal, hogy ki kellett hajtanom a boxba, de annyi üzemanyagot töltöttünk az autóba, hogy már csak egyszer kelljen kiállnom. A nagy súly miatt alulkormányozottsággal küszködtem, de a biztonsági autós periódus után javult a helyzet, és megkezdtem a felzárkózást."

"A második kiállásomat követően az autó egyensúlya fantasztikus volt, így még keményebben hajthattam. Ismét megmutattuk, hogy versenyképesek vagyunk. Most már csak rajtunk múlik, hogy miként teljesítünk, de el kell kerülni az ilyen kalamajkákat. Hamarosan a dobogós helyekért harcolhatunk."

Ralf csapattársa, Jarno Trulli is belekeveredett az első kanyarban történt balesetbe, rengeteg helyet vesztett, és a versenyt a kilencedik pozícióban zárta.