Massa: Valóra vált az álmom

Vágólapra másolva!
Felipe Massa gyermekkori álma vált valóra azzal, hogy megszerezte pályafutása első futamgyőzelmét Törökországban.
Vágólapra másolva!

A Ferrari brazil versenyzője először állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára a Török Nagydíjon, miközben csapattársa csatát vesztett Fernando Alonsóval szemben, aki tovább növelte előnyét a bajnoki pontversenyben.

Miközben a brazil versenyző senkitől sem zavartatva haladt a futamgyőzelem felé, mindenki a második helyért folyó ádáz küzdelmet figyelte Schumacher és Alonso között.

"Fantasztikus, még fel sem tudom fogni" - mondta Massa a futamot követő sajtótájékoztatón. "Egész életemben azért dolgoztam, hogy egyszer felállhassak a dobogó legmagasabb fokára, és ez most sikerült. Boldog és meghatott vagyok. Életem egyik legszebb napja a mai. Egy álmom vált valóra. Schumacher és Alonso is már érezte ezt az érzést, de nekem ez az első alkalom. Egy álmom vált valóra."

"Mindig arról álmodtam, hogy a Ferrari versenyzője legyek, és a Ferrari színeiben szerezzem meg első futamgyőzelmem, így különleges nap számomra a mai. A csapat is boldog, hiszen remek munkát végeztünk ebben az évben" - folytatta Massa, aki a Forma-1 történetének 97. futamgyőztese.

"Jól kaptam el a rajtot, az első köröm is kifogástalanul sikerült, és az autó mindvégig fantasztikusam muzsikált, az egyensúlyával egy pillanatig sem volt gond. A biztonsági autós periódust követően könnyedén el tudtam szakadni, aminek nagyon örültem. Az abroncsok, és az autó is jól ment, és a futam végén már vissza is vehettem, mert teljesen biztonságban voltam."