Vágólapra másolva!
Fernando Alonso úgy gondolja, a gumik fogják eldönteni a bajnokság végkimenetelét,  szerinte az autók lassan elérik maximális teljesítményüket.
Vágólapra másolva!

A világbajnoki cím birtokosa a hétvégén megrendezett Török Nagydíjon újabb két pontot lopott Schumachertől, így négy futammal a szezon vége előtt tizenkét egységgel vezeti az egyéni bajnokságot, miközben a Ferrari két pontra megközelítette a Renault-t.

Bár a Ferrari bombaformában érkezett az Isztambul Parkba, Alonso a biztonsági autónak, és Michael kicsúszásának köszönhetően megszerezte a második helyet, mellyel tovább növelte előnyét Schumacherrel szemben, aki ugyan az utolsó tizenöt körben mindvégig riválisa nyakán volt, nem tudott támadási pozícióba kerülni.

Fernando boldogan nyilatkozott a Török Nagydíjat követően, ám elmondta, mostantól kezdve a gumiszállítókon múlik a bajnoki cím sorsa.

"Úgy gondolom, hogy a Michelin és a Bridgestone kezében vagyunk, mert szerintem az autók elérték maximális teljesítményüket" - magyarázta Fernando. "A szezon utolsó versenyein nehezen tudom elképzelni, hogy extra tizedeket lehet találni az autókban, ám a gumik akár fél másodpercet is hozhatnak körönként. Éppen ezért biztos vagyok benne, hogy a gumik döntik majd el világbajnokságot."

A Renault és a Ferrari is megkezdi intenzív tesztprogramját a héten Monzában, hogy a legjobban felkészülhessen a jövő hétvégi Olasz Nagydíjra. A tengerentúli versenyek előtt újabb két tesztprogramon fesz majd részt a Renault, míg a Ferrari nagy valószínűséggel teljes üzemben dolgozik majd saját tesztpályáján, Fioranóban.

A Renault komoly fejlesztésekkel készül az Olasz Nagydíjra. A csapat főtervezője, Pat Symonds azt is elárulta, hogy új abroncsokkal, módosított alkatrészekkel, illetve egy vadonatúj specifikációjú - jóval erősebb - motorral érkeznek majd meg a jövő hétvégén Monzába, így optimistán várják a következő futamot.

Eközben a Ferrarinál sem áll meg az élet. Az olaszok is mindent megtesznek azért, hogy hazai közönség előtt jól szerepeljenek, ám egyelőre még nem tudni, milyen újításokat terveznek.

Egy azonban biztos: a Michelin és a Bridgestone fogja vívni a legkomolyabb csatát a szezon hátralévő részében.