Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel vezetheti a BMW Sauber harmadik autóját a Török Nagydíj pénteki szabadedzésein, miután megkapta a szükséges engedélyeket. 
Vágólapra másolva!

Mivel Jacques Villeneuve megüresedett helyét a csapat tesztpilótája, Robert Kubica vette át, a BMW Sauber harmadik számú versenyző nélkül maradt. A német-svájci alakulat azonban mindent megtett azért, hogy a hétvégén megrendezésre kerülő Török Nagydíj pénteki szabadedzésein ismét három autóval körözhessenek.

Miután Sebastian Vettel megkapta a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA) az induláshoz szükséges vezetői engedélyt, a csapat hivatalosan is megerősítette, a német pilóta vezeti majd a BMW harmadik autóját a pénteki tréningeken.

"Lehetőséget adunk Sebastiannak, hogy bebizonyítsa, mire képes éles helyzetben" - mondta a BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen. "Sebastian a csapat következő ígéretes tehetsége, hiszen 19 éves kora ellenére már számos bajnokságban bizonyított. Természetesen nem lesz sétagalopp számára az isztambuli megmérettetés. Sebastian jóval kevesebbet tesztelt, mint Robert, így nem lesz egyszerű számára a hétvége. Ezt mindenképpen észben kell tartani. Azonban mi minden segítséget megadnunk majd neki."

Vettel a következőkkel folytatta: "Teljesen fel vagyok dobva, hogy a BMW Sauber F1 istálló hisz bennem, és mindenben támogat. Eközben viszont tudom, hogy nem lesz egyszerű számomra a hétvége, hiszen nagyon kevés tapasztalatom van a Forma-1-ben. Viszont mindent megteszek majd annak érdekében, hogy hasznos információkkal lássam el Nicket, Robertet, és természetesen a mérnököket."