Újabb fejlesztések Valenciában

Vágólapra másolva!
A Forma-1-es csapatok legkedveltebb teszthelyszínéül szolgáló valenciai versenypálya vezetői komoly átépítéseket terveznek a közeljövőben.
Vágólapra másolva!

Az év elején komoly veszélybe került az Olasz Nagydíj, miután a bíróság a monzai lakosok mellé állt, akik évekkel ezelőtt a hatalmas zaj miatt fogták perbe a pálya üzemetetőit. A bíróság egy időre teljesen betiltotta a versenyzést Monzában, majd később a felek közös megegyezéssel enyhítettek ezen a korlátozáson, hogy a nagyobb versenyek gond nélkül megrendezésre kerülhessenek.

Monza példáján okulva a valenciai pálya vezetősége úgy határozott, hogy a zajszint csökkentése érdekében egy nem kevesebb, mint egy millió eurós beruházással felújítja a ringet, mely magában foglalja a nagytribün kibővítését, illetve zajfogó panelek elhelyezését a pálya körül. A munkálatok vélhetően október végére fejeződnek be.

"Hónapok óta azon dolgozunk, hogy a minimálisra csökkentsük a pálya által okozott kellemetlenségeket" - mondta a ring igazgatója, Eduardo Nogues. "Mindannyian egyetérttettünk abban, hogy élhetőbbé kell tennünk a környéket."

Valencia egyébként mindent megtesz annak érdekében, hogy egy nap bekerüljön a Forma-1-es versenynaptárba, hiszen Fernando Alonso sikerei miatt egyre nagyobb népszerűségnek örvend a királykategória Spanyolországban.