Briatore: Az utolsó verseny lesz a döntő

Vágólapra másolva!
Flavio Briatore bosszankodik amiatt, hogy mindenki Schumacher elszalasztott lehetőségéről beszél, miközben véleménye szerint Alonso vesztett a legtöbbet a Magyar Nagydíjon.
Vágólapra másolva!

Bár a szezont fantasztikusan kezdte a Renault, az Amerikai Nagydíjat követően a Ferrari magára talált, amit az is bizonyít, hogy Schumacher zsinórban három futamgyőzelmet aratott, mellyel 25-ről 11 pontra csökkentette a különbséget Alonsóval szemben a bajnokságban.

A Magyar Nagydíjon Alonso a győzelem felé haladt, mikor egy technikai probléma miatt fel kellett adnia a küzdelmet. Schumacher előtt ekkor hatalmas lehetőség nyílt meg, mellyel nem tudott élni, ugyanis három körrel a futam vége előtt összeütközött Heidfelddel, és kiesett. Kubica kizárásával azonban a Ferrari versenyzője megszerezte az egy pontot érő nyolcadik helyet, így öt futammal a szezon vége előtt 10 ponttal követi az élen álló Alonsót az egyéni összetettben.

Noha mindenki Schumacher elpackázott lehetőséről beszél, a Renault ügyvezetője, Flavio Briatore elmondta, Alonso bukott a legnagyobbat a Hungaroringen.

"Meccslabdánk volt, de sajnos nem tudtunk élni vele. Mindenki a Ferrariról beszél, de mi voltunk azok, akik a legtöbbet vesztették a Magyar Nagydíjon, hiszen ha minden a tervek szerint halad, akkor Fernando simán megnyeri a futamot."

Mivel már csak 10 pont a különbség az élen álló két versenyző között, Briatore szerint csak az évad utolsó versenyein fog eldőlni a bajnoki cím sorsa.

"Úgy gondolom, hogy a bajnokság az év utolsó két versenyén fog eldőlni" - folytatta a szakember. "Kínában, vagy Japánban? Esetleg Brazíliában, az évad utolsó megmérettetésén? Miért ne? Mostanra szinte teljesen azonos technikai szinten állunk a Ferrarival. Apró részletek döntenek."