Richards Ferrari-klónnal indulna az F1-ben

Vágólapra másolva!
David Richards továbbra is azt szeretné elérni, hogy a Prodrive akár már debütáló évében jogosult legyen a riválisok versenygépeinek használatára.
Vágólapra másolva!

Richards már korábban megerősítette, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatott a McLaren Mercedes versenyistállóval egy esetleges karosszéria-, illetve motorszerződés reményében, mely végül kudarcba fulladt a jelenlegi szabályok miatt.

A Prodrive elnöke azonban bevallotta, továbbra sem mondott le arról, hogy egy nap valóra váltsa álmát, így már a Ferrarival és a Renault-val is megkezdte a tárgyalásokat.

"Nem csak motort keresek. Egy egész autót szeretnék vásárolni. Meggyőződésem, hogy ez a Forma-1 jövője, így már fel is vettem néhány konstruktőrrel a kapcsolatot, beleérve a Ferrarit is" - mondta Richards az Autosprint-nek adott nyilatkozatában. "Rákérdeztem a Ferrarinál, hogy megvásárolhatom-e az autóikat, természetesen mindenestül. A Renault-nál, és a BMW-nél is kopogtattam már. A tárgyalások folynak, majd meglátjuk mi lesz belőle."

Richards mindenképpen azt szeretné, ha egy nap a versenyautók csak festésükben térnének el egymástól, hiszen véleménye szerint így lenne csak igazán kiélezett a küzdelem a Forma-1-ben.

"Jót tenne a Forma-1-nek, ha az autók csak festésükben térnének el egymástól, a teljesítményük pedig azonos lenne. Tarthatatlan, hogy a kiscsapatok egyszerűen képtelenek felvenni a versenyt a nagyokkal" - magyarázta a szakember. "Ezzel egyszerűbbé is válna az autók beállítása, és nem kellene megannyi kilométert futni a téli tesztidőszak alatt. Ehelyett több versenyt szervezhetnénk, fiatal tehetségeknek biztosíthatnánk tesztlehetőséget, akik később akár a Forma-1-ben is bemutatkozhatnának."