Vágólapra másolva!
Michael Schumacher továbbra is úgy gondolja, hogy minden esélye megvan az idei bajnoki cím megszerzésére.
Vágólapra másolva!

A tavalyi évhez hasonlóan a Renault idén is fantasztikusan kezdte a szezont, ám az Amerikai Nagydíjon történt valami, és a Ferrari átvette a vezető szerepet. Michael Schumacher a Magyar Nagydíj előtt zsinórban három győzelmet aratott, így 25-ről 11 pontra csökkentette a különbséget legnagyobb riválisával szemben.

Ugyan Alonso a Hungaroringen csak úgy szárnyalt az esőben, végül egy technikai probléma miatt feladni kényszerült a küzdelmet, ám Schumacher mégsem tudta drasztikusan csökkenteni a kettejük közti különbséget. A Ferrari versenyzője szintén kiesett, ám Kubica utólagos kizárásával megszerezte az egy pontot érő nyolcadik helyet, így öt versennyel a szezon vége előtt tíz pont a lemaradása Alonsóval szemben.

"A hungaroringi hétvége legfőbb pozitívuma az volt, hogy bebizonyosodott, képes vagyok nyerni, ha csak arra összpontosítok, amit csinálok" - mondta Schumacher. "A verseny tovább folytatódik, és az esélyeink változatlanok. Nem szabad azt gondolnunk, hogy a Magyar Nagydíjat követően romlottak az esélyeink. Sokkal inkább előre kell tekinteni, hiszen voltunk már ennél sokkal rosszabb helyzetben is a bajnokság végjátékában. Céljaink azonosak, és Isztambul roppant fontos lesz a bajnokság végkimenetele szempontjából."

Ugyan Alonso hétfői nyilatkozatában az isztambuli győzelemről beszélt, Schumacher továbbra is úgy gondolja, a Ferrarinak minden esélye megvan arra, hogy csökkentese a különbséget a Renault-val szemben a pontversenyben.

"Úgy gondolom, hogy a dolgok jól alakulnak" - folytatta a német versenyző. "Tisztán emlékszünk arra, hogy mi történt Magny-Cours-ban, és hogy miként teljesítettünk Hockenheimben. A Magyar Nagydíjon az eső ellenére is nekünk kedveztek az események, így elégedettek lehetünk. Azonban egy biztos: nagyon nehéz megjósolni, miként fognak teljesíteni az egyes csapatok a hétvégén. Viszont azt gondolom, hogy a Ferrari ismét versenyképes lesz. Legalábbis mindenünk megvan ahhoz, hogy jól szerepeljünk Isztambulban."