Da Matta elhagyta az intenzív osztályt

Vágólapra másolva!
Cristiano da Matta állapota napról napra javul, így a három héttel ezelőtti súlyos balesetét követően a hétvégén elhagyhatta az intenzív osztályt.
Vágólapra másolva!

A brazil versenyző, aki 2003-ban és 2004-ben a Toyota Forma-1-es csapatát erősítette, három hete hatalmas balesetet szenvedett, mikor tesztelés közben teljes sebességgel egy pályára tévedő szarvasnak ütközött a Road Amerikán. Da Mattát súlyos koponyasérülésekkel szállították a Theda Clark Kórházba, ahol azonnal meg is műtötték.

A Champ Car főorvosa, Dr. Chris Pinderski folyamatos kapcsolatban van a 32 éves versenyzőt ápoló orvosokkal, hogy figyelje da Matta állapotát.

"Cristiano állapota a baleset óta napról napra javul" - mondta Pinderski. "Most már megkezdtük annak a hosszú távú rehabilitációnak az előkészítését, mely egy ilyen komoly koponyasérülés után elengedhetetlen."

Da Matta csapattársa, az ugyancsak F1-es múlttal rendelkező Justin Wilson a hétvégén a RuSport elnökével, Jeremy Dale-lel együtt Neenah-ba utazott, hogy meglátogassa Cristianót és családját.

"Justin és jómagam boldogok vagyunk, hogy Cristiano napról napra jobban van" - mondta Dale. "A kórházban dolgozók elmondták, hogy nagy mértékben javul az állapota, ami megnyugtató számunkra."