A legifjabb Andretti is készen áll az F1-re

Vágólapra másolva!
Mario Andretti, a Forma-1 egykori világbajnoka úgy gondolja, hogy unokája hamarosan berobbanhat a királykategóriába.
Vágólapra másolva!

Marco jelenleg az amerikai IndyCars szériában szerepel, ám nagyapja szerint akár már 2008-ban bemutatkozhat a Forma-1-ben. Juan Pablo Montoya és Jacques Villeneuve távozása komoly érvágás a Forma-1 számára, ugyanis ők ketten hatalmas közönséget vonzottak Amerikából. Mivel Bernie Ecclestone a hírek szerint újabb versenyt szeretne rendezni az Államokban, mindenképpen növelnie kell a sport népszerűségét Amerikában, aminek egyik módja, hogy helyi versenyzőket invitál a Forma-1-be.

Az Andretti név pedig mind Amerikában, mind Európában ismert, így Marco - aki kis híján megszerezte a győzelmet az Indianapolis 500 mérföldes versenyen - jó eséllyel pályázik a Forma-1-ben való indulásra.

Nagyapja, az 1978-as évad világbajnoka, Mario szerint a fiatal tehetség követheti édesapja, Michael példáját, és akár már a 2008-as idényben berobbanhat a királykategóriába.

"Jövőre még nem lesz eléggé felkészülve, de talán két év múlva bemutatkozhat a Forma-1-ben" - mondta Mario az F1Racing magazinnak adott nyilatkozatában. "Csak időpocsékolás lenne, ha egy évet tesztelnie kellene, mert ha valóban különleges tehetség, és megfelelően felkészítik a szezon előtt, akkor csodákra lehet képes."

"Elég csak megnézni Jacques Villeneuve-öt, vagy Juan Pablo Montoyát, akiknek komoly tesztlehetőséget biztosított anno a Williams a szezon előtt, és első évükben már figyelemreméltó eredményeket tudtak felmutatni."

"Úgy gondolom, hogy Marco egy igazi versenyző, és a Forma-1 tökéletesen feküdne számára - igen agresszív, és gyorsan tanul. Szerintem jól teljesítene a királykategóriában."