Hivatalos: Willis elhagyja a Hondát

Vágólapra másolva!
A közel két hónapig tartó hallgatást a Honda pénteken megtörte, és hivatalos közleményében erősítette meg, hogy közös megegyezéssel, azonnali hatállyal felbontja egykori technikai igazgatója, Geoffrey Willis szerződését.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy a szezon első felében roppant gyengén teljesített a csapat, a vezetőség elhatározta, komoly átszervezésbe kezd. Ennek részeként a vezérkar június közepén előléptette rangidős technikai igazgatóvá Shuhei Nakamotót, miután egy héttel korábban felmentette Willist a versenyhétvégéken való részvétel alól, hogy minden energiájával az aerodinamikai fejlesztésekre koncentrálhasson.

Az egykori technikai igazgatónak nyilvánvalóan nem tetszett a Honda döntése, melynek hangot is adott. A közel két hónapig tartó hallgatást - miközben nem lehetett tudni mi lesz Willis sorsa - a csapat pénteken megtörte, és bejelentette, közös megegyezéssel, azonnali hatállyal felbontja a brit szakember szerződését, aki szabadon távozhat a brackley-i bázisú alakulattól, melyet 2001 óta hűen szolgál.

"Geoff hihetetlenül sokat tett a csapatért az elmúlt öt évben, az ő munkássága alatt sikerült megszereznünk a konstruktőri második helyet a 2004-es idényben, és természetesen hozzájárult ahhoz is, hogy a két héttel ezelőtt megrendezett Magyar Nagydíjon megszerezhessük első futamgyőzelmünket" - mondta a csapat ügyvezető igazgatója, Nick Fry. "Kitartó munkája, odafigyelése nélkül nem lehetnénk ott, ahol most vagyunk. Remek alapokon nyugszik a csapat, melyet szintén neki köszönhetünk, és ez elengedhetetlen a jövőbeli sikerekhez. Köszönetet szeretnék mondani Geoffnak jómagam, és az egész csapat nevében. Sikeres jövőt kívánunk neki."

Geoffrey Willis a következőkkel folytatta: "Az elmúlt öt év tele volt kihívásokkal, de rengeteg örömet szerzett nekem. Ez egy remek változásokkal teli időszak volt a csapat életében, és köszönetet szeretnék mondani a kollégáimnak, akik segítették a munkámat, hogy a Forma-1 egyik vezető csapata lehessünk. Öröm volt ilyen lelkes, és kitartó emberekkel együtt dolgozni, ezért sikerekben gazdag jövőt kívánok nekik."