Ecclestone: Montoya visszatér az F1-be

Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone, a Forma-1 mindenható ura szerint Juan Pablo Montoya hamarosan visszatér a királykategóriába, noha a kolumbiai versenyző már döntött, és az amerikai NASCAR szériában folytatja pályafutását.
Vágólapra másolva!

A királykategória fenegyerekeként is emlegetett Juan Pablo Montoya az Amerikai Nagydíj után sokkolta a közönséget, mikor bejelentette, azonnali hatállyal elhagyja a McLarent, és ezzel együtt az egész Forma-1-et.

Montoya az Amerikában hatalmas népszerűségnek örvendő NASCAR szériában próbál szerencsét egykori csapatánál, ugyanis mint korábban már elmondta, beleunt a folyamatos sikertelenségbe, és az utóbbi időben már a McLaren vezetésével sem jött ki úgy, ahogy korábban.

Bár Juan Pablo legutóbbi nyilatkozatában kijelentette, legalább 10-15 évre tervez a NASCAR szériában, a Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone úgy gondolja, hogy a kolumbiai versenyző hamarosan visszatér a királykategóriába.

"A Forma-1-nek szüksége van a hozzá hasonló versenyzőkre" - mondta Ecclestone az Eurosport Automagazinnak adott nyilatkozatában. "Már nem érezte jól magát a McLarennél, mert egyre gyakrabban kritizálták a teljesítményét. Eljött az a pont, mikor már nem tudta eldönteni, mit akar, és mihez kezdjen. Ekkor úgy érezte, talán a legjobb választás, ha elhagyja a Forma-1-et."

A 75 éves üzletember azonban úgy érzi, Montoyának mindössze kikapcsolódásra van szüksége, és hamarosan - akár már 2008-ban - ismét viszont láthatjuk az elitkategóriában.

"Hiszek benne, hogy vissza fog térni" - tette hozzá Bernie.