Klien és Speed Budapestre látogat

Vágólapra másolva!
Lázban ég a Red Bull Air Race 2006-os budapesti futamát szervező csapat, csakúgy, mint a versenypilóták.
Vágólapra másolva!

A hétvégén két Forma 1-es pilóta is ellátogat Budapestre, hogy élőben láthassa amint a Red Bull Air Race 11 pilótája a Lánchíd alatt rajtol! Egyikük szerdán Besenyei Péterrel edzett a tököli reptéren és Forma 1-es versenyzőhöz méltó módon jól bírta a magyar műrepülő világbajnok által tartott "kiképzést".

Az Air Race irányítótornyát már felállították a Batthány téren és felépültek a repülőgépek speciális hangárjai is a Tököli Reptéren, amely az air race hazai bázisa. Időközben a pilóták is elkezdtek megérkezni a városba, tettre készen várják a vasárnapi nagy versenyt, amelyre a Dunán kerül majd sor a Parlament épülete előtt, a Lánchíd és a Margit híd között.

A tegnapi tesztrepülés előtt egy különleges repülésnek adott otthont a Tököli Reptér: Scott Speed Forma 1-es pilóta csak azért utazott Tökölre, hogy Besnyei Péterrel több dimenzióban élhesse át a sebesség élményét. Besenyei a repülés előtt kijelentette, hogy csak addig megy el, amíg vendége kéri, de nagy meglepetésére, Speed jól bírta a műrepülést, mindössze néhány méterrel a föld fölött, 300 km/h-ás sebességgel repültek el a fejünk felett, mínusz 8 és plusz 10 G-t is átélhette az autóversenyző.

Speed és Besenyei "Fantasztikus élményben volt részem, óriási volt a repülés, természetesen izgultam kicsit, de megérte! Nagyszerű volt így, fejjel lefelé is átélni a sebességet, uh...!" - mondta az amerikai pilóta.

Scott Speed és Christian Klien Forma 1-es pilóták a vasárnapi Red Bull Air Race központi színpadának vendégei lesznek délután 5 és 7 óra között.

Az amerikai Michael Goulian visszatérő fellépésre készül, mivel nem volt ott Isztambulban a légi bemutatós elkötelezettségei és gyermekének születése miatt. Jelenleg a Világfutam ranglistáján Alejandro Macleannel közösen a 7. helyen álló Goulian javítani szándékozik a helyezésén Budapesten. Most ő és az amerikai honfitársa, Kirby Chambliss a gépeiket szerelik össze, hogy időben készek legyenek a gyakorlásra, amely szerdán kezdődik.

Az egyedüli gondot most a Duna magassága jelenti. A magas vízállás megnehezítheti a pilóták számára, hogy átrepüljenek a Lánchíd alatt. A meteorológusok a vízszint csökkenésére számítanak a jövő héten és így remélhetőleg a vízszint elég alacsony lesz vasárnapra a pilóták számára, hogy megkíséreljék az erőpróbát.