Vágólapra másolva!
Hosszas tárgyalássorozat után az Indianapolis Motor Speedway vezetősége sikeresen megegyezett a Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone-nal.
Vágólapra másolva!

A 2005-ös fiaskó után, mikor a Michelines csapatok visszavonulásával mindössze csak hat autó rajtolt el a versenyen, úgy tűnt, hogy az Amerikai Nagydíjnak befellegzett. Igen ám de idén a vártnál jóval nagyobb volt az érdeklődés a futam iránt, mely nagyban volt köszönhető azoknak az ingyenjegyeknek, melyeket a francia gumigyártó cégóriás ajándékozott a két évvel ezelőtt pórul járt rajongóknak.

Az Indianapolis Motor Speedway igazgatója, Tony George már a verseny sikeres lebonyolítása után felvette a kapcsolatot Ecclestone-nal egy esetleges szerződéshosszabbítás reményében.

A felek végül sikeresen megegyeztek, és újabb egy évre meghosszabbították az Amerikai Nagydíj szerződését, ám hogy utána mi lesz, egyelőre még nem tudni. Az USA GP sorsa nyilvánvalóan az új Concorde Egyezményben foglaltaktól is függ.

"Úgy gondoltuk, az a logikus, ha megvárjuk, miként alakulnak a dolgok. Túlságosan sok a megválaszolatlan kérdés ahhoz, hogy egy többéves szerződést kössünk, de mindenképpen hosszú távon tervezünk a Forma-1-ben" - mondta Tony George.