Vágólapra másolva!
David Coulthard ugyan elmúlt már 35 éves, mégsem gondolkodik a visszavonuláson. A skót versenyző elmondta, követni szeretné Michael Schumacher példáját, aki a mezőny legidősebb tagjaként tovább növeli futamgyőzelmeinek számát.
Vágólapra másolva!

Coulthard az elmúlt héten hosszabbította meg szerződését a Red Bull Racing alakulatával, és tizennegyedik Forma-1-es szezonját Mark Webber csapattársaként kezdi majd meg a királykategória egyik legnagyobb tervezőjének tartott Adrian Newey legújabb alkotásával, az RB3-as kódszámot viselő modellel.

Bár a mezőny legidősebb résztvevői közé sorolhatja magát, a skót versenyző úgy érzi, még igenis van keresnivalója a motorsportban, és bár a 2003-as szezonnyitó Ausztrál Nagydíj óta nem állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, mindent megtesz azért, hogy gyarapítsa futamgyőzelmeinek számát.

"Nem fogok visszavonulni. Miért nem értik meg ezt az emberek?" - tette fel a kérdést Coulthard az Evening Standard c. lapnak adott nyilatkozatában. "Még győzelmeket akarok szerezni. Ugyan már régen nem diadalmaskodtam, ismét győzni fogok. Jól érzem magam a Red Bullnál, és ők is meg vannak elégedve velem."

Coulthard az idei évben a Monte-Carlói Nagydíjon volt a legközelebb a győzelemhez, mikor a harmadik helyen végzett a hercegségben. A skót pilóta azonban nem adja fel a küzdelmet, és követni szeretné Michael Schumacher példáját, aki 37 éves kora ellenére folyamatosan az élmezőnyben van.

David azonban elárulta, egyszerűen érthetetlen számára, miből meríti erejét Schumacher, aki bár pályafutása során nem kevesebb, mint 89 futamgyőzelmet aratott, minden egyes diadalát ugyanolyan odaadással ünnepli a dobogó legmagasabb fokán.

"Schumacher idősebb nálam, és még mindig futamokat nyer. Michael egy igazi színész. Oly sokszor nyert már karrierje során, mégis minden egyes alkalommal mosolyog, és ünnepel a dobogón. Én nem tudnám ezt megtenni" - tette hozzá Coulthard.