Damon Hill ismét versenyautóba ül

Vágólapra másolva!
Hosszas tárgyalássorozat után Damon Hill igent mondott a Grand Prix Masters szervezőinek, és már csütörtökön tesztelni fog Silverstone-ban.
Vágólapra másolva!

A Grand Prix Masters bajnokság első futama a hétvégén kerül megrendezésre Nagy Britanniában, ahol már pénteken megkezdődnek a hivatalos szabadedzések. Igen ám, de az 1996-os évad világbajnoka már csütörtökön tesztelheti a számára eddig teljesen ismeretlen versenygépet.

A BRDC elnöke, Damon Hill már hetek óta tárgyalásban van a Grand Prix Masters szervezőivel, akik mindent megtesznek azért, hogy elcsábítsák a brit kiválóságot az új, veterán pilótákból álló bajnokságba, ahol egykori kollégáival, köztük Nigel Mansellel és Emerson Fittipaldival küzdhetne meg.

Bár Hill egyelőre még nem kötelezte el magát a tavalyi évben hatalmas sikerrel útjára indult széria mellett, a GPM szervezői megerősítették, hogy a brit versenyző csütörtökön egy exkluzív tesztprogramot hajt végre Silverstone-ban, ahol megismerkedhet a versenygéppel.

"A köztünk folyó megbeszélések részeként megerősíthetem, hogy Damon csütörtökön Silverstone-ban tesztelni fog egy Grand Prix Masters versenygépet" - mondta a széria sajtószóvivője, Nav Sidhu az Autosport magazinnak. "Jelenleg ott tartunk, hogy Damon megismerkedhessen az új autóval. Terveink közt egyébként az is szerepel, hogy a többieknek is extra tesztlehetőséget biztosítunk csütörtökön a hétvégi versenyt megelőzően."

Ez lesz egyébként az első alkalom, hogy Hill együléses versenyautót vezet, mióta júniusban a franciaországi Paul Richard-on kipróbált egy GP2-es gépet.