Vágólapra másolva!
Niki Lauda szerint Michael Schumacher a múlt héten megrendezett Magyar Nagydíjon történtek miatt fogja elbukni pályafutása nyolcadik világbajnoki címét.
Vágólapra másolva!

A Ferrari sztárversenyzője két másodperces időbüntetéssel kezdte meg a kvalifikációs tréninget, így csak a tizenegyedik helyről várhatta a futam rajtját. Legnagyobb riválisa, Alonso kiesésével azonban hatalmas lehetőség nyílt meg előtte, ám három körrel a verseny vége előtt - a nagy kakaskodásban - összeütközött Heidfelddel, és feladta a küzdelmet.

"Ha több ésszel versenyzett volna, akkor akár öt vagy hat pontra is megközelíthette volna Alonsót, ehelyett most tíz pont a különbség kettejük között" - mondta Lauda. "Több hibát már nem követhet el. Egyszerűen megmagyarázhatatlan számomra. Nem lehet ostoba, mert akkor nem nyerhetett volna hét bajnoki címet, de van pár komoly gyengéje, amin mindig megdöbbenek."

A Forma-1 háromszoros világbajnoka azt is elmondta, Schumacher egyik legnagyobb gyengéje, hogy nem tudja beismerni, ha hibázik.

"Pályafutása alatt folyamatosan ezt csinálja. Monacóban is ez volt a helyzet. Egy sportolóknak be kell tudnia ismerni, ha hibázik, és tanulnia kell belőle. Azonban Jean Todt mindig mögötte áll, ami nem feltétlenül jó."