Stewart: Button az F1 következő bajnoka

Vágólapra másolva!
Jackie Stewart, a Forma-1 háromszoros világbajnoka szerint Jenson Button első futamgyőzelme fordulópont volt a brit pilóta életében, aki hamarosan felérhet a csúcsra, és akár még világbajnok is válhat belőle.
Vágólapra másolva!

A Honda brit versenyzőjének nem kevesebb, mint 113 futamot kellett várnia ahhoz, hogy megszerezze első győzelmét a királykategóriában, melyre hazánkban, a Hungaroringen került sor.

Jenson Button fantasztikus teljesítményt nyújtott az évszázad versenyének is kikiáltott Magyar Nagydíjon, ahol a legnagyobb esélyesek kivétel nélkül kihullottak. A brit versenyző egyébként hatalmas reményekkel érkezett 2000-ben a Forma-1-be, mindenki őt tartotta a jövő nagy bajnokának.

Bár első évében remekül teljesített a Williams színeiben, az elmúlt években nem tudott maradandót alkotni. 2004-ben fantasztikus autót adott alá a Honda, ám mivel akkor a Ferrari legyőzhetetlen és egyben hihetetlenül megbízható volt, esélye sem volt a győzelemre. Most azonban megtört a jég, és Button felállhatott a dobogó legmagasabb fokára a Hungaroringen.

"Jenson átesett a tűzkeresztségen" - mondta Jackie Stewart, aki a jövő nagy bajnokát látja a brit versenyzőben. "Még ha nem is nyeri meg a következő versenyt, az emberek nem mondhatják azt, hogy visszaesett. Ez nem így működik. Biztos vagyok benne, hogy ha megfelelő autó lesz alatta, akkor további győzelmeket fog aratni."

"Jenson akár világbajnok is lehet, megvan hozzá a tehetsége. Azonban az ember nem kezdheti meg úgy a szezont, hogy azt mondja, én leszek a bajnok. Ezt fel kell építeni, a lehető legtöbbször fel kell állni a dobogóra, és győzelmeket kell aratni. Ez már csak Jensonon múlik, szerintem képes lesz erre" - magyarázta a háromszoros világbajnok.

Eközben Damon Hill, az 1996-os évad világbajnoka figyelmeztette honfitársát, hogy nem lesz egyszerű számára az elkövetkezendő időszak.

"Úgy gondolom, hogy a Hondának még sokat kell fejlődnie ahhoz, hogy minden egyes versenyen esélyes legyen a győzelemre" - mondta a Guardian c. lapnak adott nyilatkozatában. "Bár nem szeretném kisebbíteni Jenson érdemeit, valljuk be, hogy a körülmények sokat segítettek neki. Véleményem szerint a következő versenyen Isztambulban ismét helyreáll a rend, és a bajnoki esélyesek csatázhatnak majd az első helyért."