Karthikeyan újra versenyezni szeretne

Vágólapra másolva!
India első számú Forma-1-es versenyzője, Narain Karthikeyan úgy érzi, rengeteget tanult az idei évben a Williams istálló tesztpilótájaként, így bízik benne, hogy a 2007-es idényben versenyzői ülést szerezhet a királykategóriában.
Vágólapra másolva!

Bár a 29 éves pilóta mindössze csak öt napot, és közel 1400 kilométert tesztelt eddig az idei évben, úgy érzi, sokkal felkészültebb már, mint 2005-ben volt, mikor a Jordan istálló színeiben bemutatkozott a Forma-1-ben.

Karthikeyan debütáló évében már pontot is szerzett az emlékezetes Amerikai Nagydíjon, ahol a negyedik helyen végzett a versenyen elindult hatosból. A szakma gyorsnak tartotta, ám rengeteg kritikát kapott hullámzó teljesítménye miatt.

"Boldog vagyok, hogy a Williams istállót szolgálhatom" - mondta Karthikeyan. "Eddig mindennel meg vannak elégedve, jól végzem a dolgom, és rengeteget tanulok. Már sokkal jobban ismerem a Forma-1-es versenygépet. Boldog vagyok, hogy egy nagy csapatban lehetek, és bízom benne, hogy hamarosan ismét a versenyezhetek."

"Ami a jövő évet illeti, nincs sok lehetőség, de mindent meg kell próbálni. Rengeteg tesztprogram lesz még az év hátralévő részében, és mindent megteszek majd annak érdekében, hogy lenyűgözzem a csapatot. Bízom benne, hogy ismét versenyezhetek. Jól érzem magam a Williams-nél, ám mindig is utaltam arra, hogy hiányzik a versenyzés."

Az indiai versenyző a 2007-es idényben biztosan nem kap lehetőséget a Williams istállótól, ugyanis a vezetőség már megegyezett Nico Rosberggel és Alexander Wurz-cal, így Karthikeyan maximum a második számú tesztpilótából első számúvá léphetne elő.