Vágólapra másolva!
Damon Hill nélkül veszi kezdetét az idei Grand Prix Masters bajnokság, ugyanis az 1996-os évad világbajnoka kijelentette, köszöni szépen a csütörtöki tesztlehetőséget, de még nem érzi úgy, hogy szüksége lenne a versenyzésre.
Vágólapra másolva!

A Forma-1 egykori világbajnoka, Damon Hill csütörtökön egy különleges tesztprogramon vett részt Silverstone-ban, ahol a Grand Prix Masters szervező lehetőséget biztosítottak számára, hogy kipróbálja magát a közel 600 lóerős versenygépben.

A héten olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint a csütörtöki tesztprogram arra fog szolgálni, hogy a BRDC elnöke megismerje a versenygépet, mielőtt még eldöntené, csatlakozik-e veterán pilótákból álló bajnokságba, ahol egykori kollégáival, köztük Nigel Mansellel és Emerson Fittipaldival küzdhetne meg.

Azonban Hill az ITV-F1-nek adott nyilatkozatában megerősítette, hogy a hétvégén megrendezésre kerülő versenyen biztosan nem indul, és bár imád vezetni, nem érzi úgy, hogy 1999-es visszavonulása után ismét rajthoz kéne állnia.

"Nem fogok versenyezni" - kezdte Hill. "Már egy ideje eldöntöttem, hogy nem fogok rajthoz állni, bár borzasztóan élveztem a csütörtöki tesztet. Éppen ezért köszönetet szeretnék mondani a GP Masters szervezőinek, hogy betekintést nyerhettem a szériába. Ezt a bajnokságot a hozzám hasonló veterán versenyzőknek találták ki, akik szeretnek versenyezni, szóval a lehetőség megvan."

"Nem kizárt, hogy a jövőben csatlakozni fogok hozzájuk, de úgy érzem, még nem jött el az idő, hogy ismét visszatérjek. Szeretek vezetni, imádok a határon autózni, de a versenyzéshez nincs affinitásom. Azonban soha nem lehet tudni, mit hoz a jövő."

A 45 éves Hill elmondta, fantasztikusan érezte magát a csütörtöki tesztprogramon, és lenyűgözte, hogy ennyi év kihagyás után is könnyedén megbirkózott a nagy sebességeknél fellépő erőhatásokkal, és szinte azonnal versenytempóban tudott körözni Silverstone-ban.

"Fantasztikus volt" - áradozott Hill. "Megdöbbentő volt, hogy ennyi év kihagyás után szinte azonnal felvettem a versenytempót, és a nagy sebességtől sem tartottam. Nem lehet elfelejteni vezetni. Ez az ember vérében van, az évek során beleívódott. Jól ismerem a pályát, és az emlékek nagyon gyorsan visszajöttek."