Alonso csúnyán mellényúlt a Hungaroringen

Vágólapra másolva!
Sokan felkapták a fejüket, mikor a Magyar Nagydíjon Alonso autója hirtelen csigatempóra lassult, majd pár kanyarral később újra erőre kapott. Akkor csak találgatni lehetett, mi történhetett a Renault-val, ám most kiderül, hogy a spanyol volt a ludas.
Vágólapra másolva!

A világbajnoki cím birtokosa, Fernando Alonso majd 10 másodperces előnnyel állt az élen a Magyar Nagydíjon a biztonsági autós periódus után, mikor hirtelen egy kör leforgása alatt a második helyen autózó - későbbi futamgyőztes - Jenson Button majd felére csökkentette a kettejük közti különbséget.

A közvetítésből is kiderült, hogy Alonso a verseny 34. körében hihetetlen módon lelassult, majdhogynem megállt a pályán. Sokan műszaki problémára gyanakodtak, ám mivel az R26-os pár kanyarral később már versenytempóban száguldott tovább, más lehetett a háttérben.

Hogy mi volt az, arról a csapat főmérnöke, Pat Symonds beszélt az Autosport-nak adott nyilatkozatában.

"Fernando véletlenül üresbe tette az autóját, mert nem a megfelelő gombot nyomta meg, így nem volt hajtás, ezért lelassult az autója. Időbe telt, míg ráeszmélt, mi is történt valójában, ezért vesztett majd négy teljes másodpercet abban a körben" - magyarázta Symonds.