A Williams kétkedve igazolta le Wurzot

Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy egy pillanatig sem hezitált Alexander Wurz szerződtetésén, a Williams istálló vezetősége bevallotta, aggódik amiatt, hogy miként fog teljesíteni az osztrák pilóta a 2007-es idényben versenyzőként.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy nem tudtak megegyezni Mark Webberrel a folytatásról, aki a jövő évben a Red Bull Racing istállót erősíti majd, a grove-i bázisú csapat leszerződtette idei tesztpilótáját, Alexander Wurz-ot a 2007-es idényre.

A Williams teljes mértékben meg van elégedve az osztrák tesztpilóta idei teljesítményével, hiszen minden tekintetben hatalmas segítséget nyújt a csapatnak, ám mivel egy alkalom kivételével 2000 óta nem állt rajthoz a Forma-1-ben, a vezetőség jól tudja, ismét fel kell vennie a lendületet.

Az osztrák versenyző legutóbb a tavalyi San Marinoi Nagydíjon kapott lehetőséget, mikor a sérült Montoyát helyettesítette a McLaren színeiben. Wurz akkor remekül teljesített, és a harmadik helyen végzett.

Bár sokan aggódnak Wurz miatt, a csapat névadója elmondta, egy pillanatig sem gondolkodtak azon, kit ültessenek Nico Rosberg mellé a 2007-es idényben, mikor kiderült, Webber elhagyja a csapatot.

"Számos okból kifolyólag roppant népszerű a csapatban" - magyarázta Sir Frank Williams. "Abszolút csapatjátékos, és rengeteg segít nekünk. A szponzorok, illetve a csapat tagjai is nagyra értékelik tudását. Nem is gondolkoztunk azon, kivel helyettesítsük Markot a jövő évben. Automatikusan, egyik pillanatról a másikra megkötöttük a szerződést Wurz-cal. Az egyedüli aggályunk az, hogy nem tudjuk, miként fog teljesíteni a versenyeken. Néha kockáztatni kell, de úgy érzem, minden rendben lesz."

"Természetesen vannak aggályaink" - folytatta. "A teszteken és a szabadedzéseken kiválóan teljesít, de a verseny az teljesen más. Emlékszem, hogy milyen agresszív volt, mikor versenyzett. Többször is ütközött másokkal, Michael Schumachert sem kímélte. Azonban a tavalyi évben fantasztikus munkát végzett a McLaren színeiben."