Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Renault már nem tart a Ferraritól

Vágólapra másolva!
Pat Symonds egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy a Magyar Nagydíjat követően Michael Schumacher és a Ferrari is közelebb került hozzájuk a pontversenyben.
Vágólapra másolva!

Bár Schumacher nem fejezte be a hétvégi viadalt, Robert Kubica kizárásával megörökölte az egy pontot érő nyolcadik helyet, mellyel öt futammal a szezon vége előtt 10 pontra megközelítette legnagyobb riválisát, a listavezető Fernando Alonsót a pilóták versenyében.

A Renault azonban nem tulajdonít különösebb jelentőséget annak, hogy Schumacher egy, míg a Ferrari három ponttal került közelebb hozzájuk a bajnoki összetettben.

"Ez számunkra nem változtat semmin" - mondta Symonds. "A végeredmény, ami a pontkülönbséget illeti, minimális. Boldogok vagyunk, hogy a vasárnapi versenyen minden körülmények között kimagaslóan teljesítettünk, és mi volt a legjobbak a mezőnyben. Szent meggyőződésem, hogy a száraz pályán is megvertük volna a Ferrarit. Annak ellenére, hogy egyetlen pontot sem szereztünk, magabiztosan várjuk a követező versenyeket."

A világbajnok istálló a három hetes nyári szünet ellenére sem áll le a fejlesztésekkel. A szakember elárulta, hogy a Renault egy új, továbbfejlesztett aerodinamikai csomaggal készül a Török Nagydíjra, melyet ott vetnek majd be először élesben, mert addig tilos a tesztelés az F1-ben.

"A Török Nagydíjon már egy továbbfejlesztett aerodinamikai csomaggal ellátott autóval gördülünk pályára" - mondta Symonds. "Már Hockenheimben is bemutattunk újításokat, melyek ezen a hétvégén hozták csak meg igazán a gyümölcsüket, és még rengeteg van bennük. Már Németországban is utalást tettünk arra, hogy az erőviszonyok rendeződni fognak augusztusban, és ez a Magyar Nagydíjon bebizonyosodott. Mindent megteszünk azért, hogy Isztambulban is az élen maradjunk, így a csapat összes dolgozója keményen hajt a siketért."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről