Webber: A Red Bull ott lesz az élmezőnyben

Vágólapra másolva!
A Williams istállótól az év végén távozó Mark Webber meggyőződése, hogy jövőbeli csapata, a Red Bull Racing a 2007-es idényben a McLaren, a Ferrari, és a Renault alakulataival harcolhat majd a Forma-1-ben.
Vágólapra másolva!

Az energiaital-gyártó cégóriás hétfőn jelentette be, hogy a 2007-es évet a Webber Coulthard párossal kezdi meg. A 29 éves versenyző az elmúlt héten vált szabaddá, mikor a Williams leszerződtette Alexander Wurz-ot Nico Rosberg mellé, ezzel jelezve, az ausztrál pilótának nincs helye a csapatban a következő idényben.

Webber azonban úgy gondolja, nem is csatlakozhatott volna jobbkor a Red Bullhoz, mert véleménye szerint a 2007-es idényben hatalmas fejlődésen megy majd keresztül a csapat. Kétségtelen, hogy az energiaital-gyárosok komoly erőt képviselhetnek majd a jövő évben, hiszen ők indulhatnak a sztártervező, Adrian Newey legújabb alkotásával, a messiásként várt RB3-as modellel.

"Szent meggyőződésem, hogy a következő évben a Red Bull fejlődik majd a legtöbbet. Nem fogjuk megnyerni a bajnokságot, abban biztos vagyok, de egy fantasztikus szezon előtt állunk, amit már nagyon várok" - mondta Webber. "A Red Bull győzelmeket akar szerezni, ám bármi is történjen a jövő évben, nem lesz egyszerű a dolgunk, de mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy állandó pontszerzőkké lépjünk elő. Akár az első ötbe is bekerülhetünk, ami nem egyszerű feladat."

Webber azt is elárulta, hogy bár a Renault főnöke, Flavio Briatore egyengeti karrierjét és ezáltal többen is szóbahozták a világbajnok istállóval, már egy ideje tudja, hogy a Red Bull Racing pilótája lesz a 2007-es idényben.

"Már a Német Nagydíj előtt tudtam, hogy a Red Bull versenyzője leszek" - mondta. "Sajnos a dolgok nem úgy alakultak a Williams háza táján, ahogy azt elképzeltem. Rengeteget szenvedtünk, de nem hagyom el a hajót, az év végéig versenyezni fogok, és mindent megteszek, hogy további pontokat szerezzek."

Bár korábban szó volt arról, hogy a Red Bull a jövő évben Renault motorokra cserélni Ferrari erőforrásait, erről Webber nem kívánt nyilatkozni. "Biztos vagyok benne, hogy a jövő évben egy remek motorunk lesz" - mondta az ausztrál pilóta.