Kubica csalódott a kizárás miatt

Vágólapra másolva!
Robert Kubica sajnálattal vette tudomásul, hogy diszkvalifikálták élete első Forma-1-es versenyéről, azonban bízik benne, hogy a szezon hátralévő részében még lesz lehetősége a bizonyításra.
Vágólapra másolva!

Lengyelország első Forma-1-es versenyzője fantasztikus teljesítményt nyújtott élete első megmérettetésén a Hungaroringen, ahol ugyan többször is megpördült az esőben, végül a két pontot érő hetedik helyen ért célba.

Kubica öröme azonban nem tartott sokáig, mert a futamot követő mérlegelésen kiderült, hogy autója két kilogrammal könnyebb volt a megengedettnél, mely a vártnál nagyobb gumikopás számlájára írható. Így tehát a lengyel versenyző eredményét törölték, mellyel elvesztette világbajnoki pontjait.

A 21 éves pilóta azonban nem tört össze, hiszen jól tudja, minden esélye megvan arra, hogy a szezon hátralévő versenyein is rajthoz állhasson, különösen azok után, hogy a BMW hétfőn hivatalosan is bejelentette, Villeneuve már nem tér vissza az idei évben.

"A kizárás bosszantó volt, de ennek ellenére elégedett vagyok, mert volt néhány remek manőverem és bízom benne, hogy még sok ilyen versenyt teljesíthetek a Forma-1-ben" - mondta Kubica. "Több, mint 50 kört teljesítettem ugyanazokon az abroncsokon, így a futam végén roppant nehéz volt a dolgom. Végül a hetedik helyen értem célba. Boldog vagyok, hogy nyílt csatákat vívhattam a jóval nagyobb tapasztalattal rendelkező ellenfeleimmel."

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen is el volt ájulva a 21 éves pilóta teljesítményétől, és elhintette, hogy a szezon hátralévő versenyein is számít Kubica segítségére.

"Véleményem szerint tökéletes első verseny volt" - mondta a szakember a Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozatában. "A verseny elején talán egy kicsit csúszós volt a pálya neki, de aztán hozzászokott a nem éppen egyszerű körülményekhez. Nem is kérhettünk volna ennél többet egy újonctól."