Alonso szerint ismét a Renault áll az élen

Vágólapra másolva!
A világbajnoki cím birtokosa, Fernando Alonso meggyőződése, hogy a Renault ismét visszatért az élre, noha a Magyar Nagydíjat követően a Ferrari közelebb került a franciákhoz a konstruktőrök versenyében.
Vágólapra másolva!

Alonso fantasztikus teljesítményt nyújtott a vasárnapi versenyen, azonban idén először - egy sérült kerékanya miatt - fel kellett adnia a küzdelmet. Ekkor Schumacher hatalmas lehetőséget kapott, mellyel nem tudott élni, ugyanis három körrel a futam vége előtt összeütközött Heidfelddel, és kiesett.

Noha a hétszeres világbajnok nem futott célba, Robert Kubica kizárásával ölébe hullott az egy pontot érő nyolcadik hely, mellyel tíz egységre megközelítette a bajnokság élén álló Fernando Alonsót, míg a Ferrari is három pontot faragott lemaradásából a Renault-val szemben.

"Érdekes érzés" - magyarázta a verseny után Alonso. "Bár messze mi voltunk a leggyorsabbak, mégsem tudtuk befejezni a versenyt, mert a technika közbeszólt. Először a főtengelyre gyanakodtam, de aztán kiderült, hogy egy sérült kerékanya okozta a vesztemet. Megpróbáljuk megvizsgálni a történteket, hogy ez a jövőben ne fordulhasson többé elő."

"Nem kevesebb, mint 14 autót előztem meg a vasárnapi versenyen, a legtöbbet az első három-négy körben. Az autóm tökéletes volt, sokkal nagyobb volt a tapadásom, mint a többieknek, szóval nem volt probléma az előzéssel. Elégedett voltam az autómmal, de sajnos nem tudtam befejezni a futamot."

Alonso azonban nem aggódik a bajnokság végkimenetele miatt, mert úgy gondolja, a Renault ismét átvette a vezetést a Ferraritól.

"A Ferrari az elmúlt versenyeken gyorsabb volt nálunk, és győzelmet győzelemre halmozott" - folytatta a spanyol. "Most viszont mi voltunk a gyorsabbak, de nem tudtunk előnyt kovácsolni ebből. Annak azonban nagyon örülök, hogy sikerült javítanunk az autón. A gumikat is jól választottuk meg, és még az esőben is mi voltunk a legjobbak."

"Ami a bajnokságot illeti, egyáltalán nem aggódom."