Újabb negatív rekord a Williams-nél

Vágólapra másolva!
A Williams számára ez a hétvége sem sikerült jól, hiszen Webber már a futam elején kiesett, míg csapattársa a 21. körben nekicsapta autóját a gumifalnak, így a grove-i bázisú csapat továbbra sem tudott kimászni az egyre mélyülő gödörből.
Vágólapra másolva!

Hiába szerezte meg a szombati időmérő edzésen a biztató hetedik helyet, Mark Webber már akkor sem nyilatkozott pozitívan autója teljesítményéről. Bizalmatlansága nem volt alaptalan, ugyanis az ausztrál már a második körben elveszette a jármű felett az uralmat, és ezzel versenyének is vége szakadt.

Az egyetlen dolog, ami biztató Webber számára, az a Williams gyorsasága, éppen ezért azt reméli, hogy a három hét múlva megrendezésre kerülő Török Nagydíjon visszavághatnak.

"Nem volt egyszerű a pálya állapotának felmérése" - mondta Webber. "Már az első körben voltak furcsa helyzetek és az autó hátuljának gyakorlatilag semmi tapadása nem volt, ezért nagyon sokat küzdöttem. Mindent megtettem, hogy valahogy pályán tudjak maradni, de az egyik hátsó kanyarban végleg elvesztettem az irányítást."

"Beragadtam a kavicságyba, és nem tudtam továbbmenni. Kellemetlen, hogy egy ilyen remek kezdőpozícióból álltam ki, de az megnyugtató, hogy fejlődünk, és mostantól csak Törökországra koncentrálunk, ahol vissza szeretnénk vágni a hétvégén történtekért" - tette hozzá az ausztrál pilóta.

Webber csapattársa, Nico Rosberg sem járt jobban, a német versenyzőnek elektronikai problémák miatt a 21. körben szintén fel kellett adnia a küzdelmet.

"Nehéz volt a nedves pályán autózni ezekkel a gumikkal" - mondta Rosberg. "Gyakorlatilag lehetetlen, mert az autó hátulja folyamatosan csúszkált. Beleadtam mindent, és próbáltam hiba nélkül menni, valamint tartani a tempót a többiekkel. Sajnos végül valami elektronikai probléma történt, a motor leállt az első kanyar végén, és ennyi volt. Érdekes hétvégén vagyunk túl, hiszen a körülmények folyamatosan változtak."

A Williams kettős kiesésével újabb negatív csúcsot állított fel: még soha nem álltak ennyire hátul a bajnokságban 13 versenyt követően.