Raikkönen Liuzzit okolja a balesetért

Vágólapra másolva!
A McLaren Mercedes finn versenyzője egyértelműen Vitantonio Liuzzit hibáztatja azért, hogy idő előtt fel kellett adnia a Magyar Nagydíjat, noha jó eséllyel pályázott a futamgyőzelemre.
Vágólapra másolva!

Raikkönen a verseny 26. körében érkezett meg a Toro Rosso olasz versenyzője mögé, akivel nem értették meg egymást, így összeütköztek. Liuzzi szélesen vette a kanyart, hogy helyet hagyjon kollégájának, ám Kimi későn kapcsolt, így belerohant az olasz versenygépébe.

A baleset következtében mindkét pilóta feladni kényszerült a küzdelmet.

"Nem tudtam elkerülni a Liuzzival való ütközést. Túlságosan lelassított, miközben az ideális íven maradt, így már nem tudtam kikerülni, ezért belerohantam" - magyarázta Raikkönen.

"A rajtom fantasztikusan sikerült, és az első etapom alatt a Michelin abroncsok is kimagaslóan teljesítettek. Azonban az első kiállásom után romlott az autó egyensúlya, és az első gumik nem tapadtak megfelelően, ezért tudott elhúzni tőlem Fernando."

"Soha nem jó így befejezni egy futamot, különösen hogy még a győzelemre is esélyes lehettem volna. Azonban ezen már nem lehet változtatni, tovább kell lépni. Liuzzi az eset után odajött hozzám, és bocsánatot kért, én pedig elnézem neki ezt a 'kisebb' botlását."