Raikkönen elverte a mezőnyt az első edzésen

Vágólapra másolva!
Kimi Raikkönen végzett az élen a Magyar Nagydíj pénteki első szabadedzésén, Anthony Davison követett második, Michael Schumacher harmadik lett.
Vágólapra másolva!

Kimi Raikkönen, aki megbízható források szerint aláírt a Ferrarihoz, 1:21.624-es idejével majd egy teljes másodperccel múlta felül a második helyen befutó Anthony Davidsont, aki a Honda harmadik autóját terelgette a délelőtti egyórás szabadedzésen.

A harmadik helyen a Ferrari hétszeres világbajnoka, a hétvége nagy esélyese, Michael Schumacher végzett, akit a McLaren spanyol pilótája, Pedro de la Rosa követett a negyedik pozícióban. Az ötödik Alexander Wurz lett, aki a héten aláírt a Williams istállóhoz a 2007-es idényre.

Az éjszakai esőzések után nyirkos pályán vette kezdetét a száguldás, azonban az eső nem zavarta meg a körözést, bár a megszokottnál jóval hűvösebb volt az idő.

Páran, köztük a Toro Rosso svájci tesztpilótája, Neel Jani, a Renault versenyzője, Giancarlo Fisichella, a Midland harmadik embere, Markus Winkelhock, illetve csapattársa, Chraitsijan Albers az edzés során elhagyták a pályát, de gond nélkül folytatni tudták a körözést.