Schumacher óvatosságra inti a Ferrarit

Vágólapra másolva!
Michael Schumacher szerint a Ferrarinak nem szabad elszállnia magától az elmúlt versenyeken nyújtott fantasztikus teljesítménye miatt..
Vágólapra másolva!

A Ferrari az elmúlt három versenyt zsinórban megnyerte, így karnyújtásnyira került a világbajnoki pontversenyben a listavezető Renault-hoz. Schumacher már csak 11 ponttal van lemaradva a világbajnoki tabella élén álló Alonsótól, így a soron következő versenyek kulcsfontosságúak lesznek.

Éppen ezért Schumacher óvatosságra inti a Ferrarit, hiszen jól tudja, nem szabad leállni, továbbra is keményen kell dolgozni a siker érdekében. "Boldog vagyok, hogy sikerült megszereznem zsinórban harmadik győzelmem, azonban nem volt egyszerű feladat" - magyarázta Michael. "Viszont most nem szabad leállnunk, hiszen csak akkor tudjuk megtartani lendületünket, ha még keményebben elkezdünk dolgozni."

Bár a szezon elején a Michelin dominált, az elmúlt versenyeken a Bridgestone magára talált, és így tűnik, hogy átvette a vezető pozíciót. A Magyar Nagydíjat követő három hétben azonban tilos tesztelni a Forma-1-ben, ami egyértelműen a Ferrari malmára hajthatja a vizet.

"Nyilvánvaló, hogy nem kell sokat változtatnunk. A nyári szünetnek köszönhetően a Török Nagydíjig nem lehet tesztelni a Forma-1-ben, ami jól jön nekünk. Éppen ezért is gondoljuk úgy, hogy van keresnivalónk a bajnoki trófeáért folyó küzdelemben. Még hat verseny hátra van, így semmi sem lehetetlen."