A Honda túljutott a nehézségeken

Vágólapra másolva!
A Honda Racing sportigazgatója, Gil de Ferran bízik benne, hogy a Német Nagydíj fordulópont volt a csapat életében.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy a téli teszteken nyújtott remek szereplésüket követően sokan az idei év egyik nagy esélyesének tartották őket, a Honda borzalmasan kezdte meg az idei szezont. Az elmúlt versenyeken is gyenge teljesítményt nyújtott a csapat, ám úgy tűnik, hogy most magára talált.

Már a szombati időmérő edzésen is sejteni lehetett, hogy komolyan számolni kell a Hondával a Német Nagydíjon, melyet a verseny alátámasztott, ahol ugyan Barrichello egy motorhiba miatt kiesett, csapattársa Button megszerezte a negyedik helyet.

A csapat vezetősége éppen ezért bizakodva várja a folytatást.

"Nagyon boldogok vagyunk a hétvégén látottak miatt" - mondta Gil de Ferran az ITV-nek adott nyilatkozatában. "Jenson remekül vezetett és akár még a dobogóra is felkerülhettünk volna. Sajnos azonban a futam végén az autó egyensúlya felborult, így nem tudtuk magunk mögött tartani Kimit."

"Az elmúlt versenyek borzasztóan nehezek voltak számunkra, így a negyedik helynek nagyon örülünk. Sajnos Rubens egy technikai probléma miatt idő előtt feladni kényszerült a küzdelmet, pedig mindkét versenyzőnk pontszerző helyeken végezhetett volna. Rengeteg újítás van az autón, így bízunk benne, hogy a következő versenyeken is jól fogunk majd szerepelni."