Trulli szerint többre hivatott a Toyota

Vágólapra másolva!
A Toyota Racing olasz versenyzője, Jarno Trulli az időmérő edzésen történteket hibáztatja azért, amiért csak a hetedik helyen tudta befejezni a vasárnapi Német Nagydíjat.
Vágólapra másolva!

Az olasz versenyzőt ezen a héten sem kerülte el a balszerencse, és bár szerződéshosszabbításával jól kezdődött számára a Német Nagydíj, annál bosszantóbban fejeződött be.

Trulli autójának motorját az időmérő edzés előtt ki kellett cserélniük a szerelőknek, így a Toyota versenyzője a mezőny végéről várhatta a mai futam rajtját. Az olasz versenyző fantasztikusan teljesített, és végül a hetedik helyen végzett, melynek nagyon örült.

"Mint mindig, a Német Nagydíj most is váratlan eredményt hozott, és a hétvége nem úgy alakult számunkra, ahogy azt elterveztük" - mondta Trulli. "Sajnálom, hogy nem sikerült jobban az időmérő edzés, de nem tudok mit tenni. Figyelembe véve, hogy a mezőny végéről rajtoltam, a hetedik hely fantasztikus eredmény, így örülhetek neki."

"Hihetetlenül jól kaptam el a rajtot, és már az első körben több helyet sikerült előrelépnem, ami megnyugtatott. Versenytempónk megfelelő volt, így elégedettek lehetünk az eredménnyel. Köszönetet szeretnék mondani a csapatnak, mert az autó versenyképes volt, így véleményem szerint a következő versenyeken megmutathatjuk valós erőnket."

Bár csapattársa, Ralf Schumacher jóval előrébb, a nyolcadik helyen várta a rajtot, a német versenyző számára nem volt egyszerű a mai megmérettetés. Először David Coultharddal akadt össze a rajtnál, majd pedig kiintették, mivel a megengedettnél nagyobb sebességgel hajtott a boxutcában, így végül éppen hogy csak lemaradt a pontszerző helyekről.

"Csalódottak vagyunk, mert több volt ebben a hétvégében" - mondta Schumacher. "A rajtom sem volt túl jó, aztán a harmadik kanyarban ütköztem Coultharddal. A kerekeink összeakadtak, így az autóm irányíthatatlanná vált. Azonban úgy gondolom, hogy egy átlagos versenybaleset volt. Sajnálom, hogy nem végeztünk jobb helyeken, mert a csapat fantasztikus munkát végzett. Ha sikerült volna megvalósítanunk az eredeti tervünket, akkor szerintem a dobogóra is felállhattunk volna."

"Elég csak megnézni Jarno teljesítményét, és kiderül, valóban ott vagyunk az élbolyban. Már alig várom a Magyar Nagydíjat, ahol szerintem szintén jók leszünk."